Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Могат ли потребителските имена да свършат?

Могат ли потребителските имена да свършат?

Аз детето | 2018-03-14

Могат ли потребителските имена да свършат?

Не е ли интернет едно наистина приятно място? В него могат да бъдат намерени толкова прекрасни неща. Колкото и да е нескромно, да вземем например сайта на който сте сега (тоест нашият). Тук можете да намерите толкова хубави неща. Да задоволите любопитството си по някои научни въпроси, да намерите най-различни игри, които да опитате с приятели, имаме чудесни рецепти и още куп неща на всякакви теми. Да не говорим пък за другите неща, които има в световната мрежа. От видеоклиповете с котки, през игрите, до музиката – възможностите за забавление, които можете да намерите са толкова много и са само на няколко кликвания разстояние.

Ако прекарвате доста време забавлявайки се в интернет, то вече сте разбрали и че повечето сайтове изискват да се регистрирате преди да се насладите на най-доброто от това, което предлагат. Това означава, че трябва да предоставите малко лична информация и да изберете потребителско име и парола. Това разбира се не е проблем или поне невинаги. Но много често се оказва, че това потребителско име, което сте избрали и ви се струва толкова хубаво и уникално вече е използвано от друг човек. Това всъщност е доста нормално като се има предвид, че населението на света е около 7,6 милиарда души и почти всички са в интернет и се регистрират в същите сайтове като вас. Не се притеснявайте обаче, това не означава, че потребителските имена ще свършат. Те на практика са безкрайни, така че не би трябвало да изпитвате проблеми с достъпа до любимите си сайтове по всяко време.

Казваме безкрайни, защото потребителските имена могат да бъдат всякакви, дори и случайна комбинация от букви и цифри. Предвид броя на наличните букви, цифри и специални знаци, броят комбинации от тези, които могат да бъдат използвани като потребителско име, е почти безкраен. Разбира се, това не означава, че потребителското име, което наистина искате, ще бъде на разположение винаги. Така например какво ще кажете в някоя онлайн игра да бъдете superboy или supergirl. Познайте какво... Вероятно по света има много деца, които искат същите имена и по всяка вероятност някое от тях вече ви е изпреварило. Това разбира се не е проблем, защото вие можете да си измислите още по-уникално. Потребителските имена трябва да бъдат уникални, за да може регистрираният профил да си е само ваш и сайтът да ви разпознава веднага. Представете си да има 10 деца с име superboy в играта, ще настане пълен хаос. Ето защо сайтът може да ви препоръча да опитате потребителско име като superboy123.

Как да си изберете потребителско име? Имаме няколко съвета. Първо, изберете потребителско име, което е уникално и запомнящо се. Ако вече имате имейл адрес, който не е с истинското ви име можете да използвате дори и него, тъй като е лесно да го запомните и знаете, че никой друг няма да го използва. Ето защо много хора използват имейл адреса си като потребителско име. Просто се уверете, че никога няма да използвате лична информация като парола, номер на кредитна карта, адрес, име и фамилия като потребителско име. Не искате хората да получат достъп до този тип данни! Просто помислете известно време и ще се сетите за идеалното. Знайте, че в повечето случаи потребителското име е важно и ще го ползвате дълго време, така че е хубаво да положите малко усилия, за да изберете най-хубавото. Като общо правило, по-кратките, по-прости потребителски имена обикновено са по-добри.

Също така знайте, че ако ви хрумне нещо хубаво и то отново се окаже заето можете просто леко да го промените. Добавете специален знак като тире, подчертаване или точка някъде по средата и готово! Името си е все така хубаво и различно от другите!

Снимка: pixabay.com

Прочетете и други интересни интернетски неща:
Как работи безжичният интернет (Wi-Fi)?
Как сайтовете успяват да запомнят толкова много имена и пароли?
Какво са компютърните вируси?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град