покани

Начало | покани | Миниатюрни книги, филми и детски ателиета за Европейските дни на наследството в БАН

Миниатюрни книги, филми и детски ателиета за Европейските дни на наследството в БАН

Аз детето | 2020-09-17

Миниатюрни книги, филми и детски ателиета за Европейските дни на наследството в БАН

С изложба на повече от 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги и детско ателие под мотото „Нарисувай ми... БАН“ Българската академия на науките се включва в Европейските дни на наследството. На 19 септември от 10 до 16 ч. централната сграда на академията на ул. „15 ноември“ № 1 ще отвори врати за посетители с богата програма.

Централната библиотека на БАН ще покаже в изложба уникалната си колекция от миниатюрни книги. Най-старият датиран екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. В зала „Проф. Марин Дринов“ от 10.15 ч. ще бъде прожектиран документалният филм „Храмът на познанието – 150 години БАН“; от 11.30 ч. е тържественият концерт-спектакъл "150 години Българска академия на науките“; от 14 ч. – документалният филм „Театър по време на пандемия“, посветен на 170-ата годишнина от рождението на Иван Вазов.

Екскурзовод ще изнесе беседа на български и английски език за историята на сградата и на най-старата институция у нас.

Детските ателиета „Нарисувай ми... БАН“, за деца между 5 и 15 години, ще са с начални часове 10, 11.30, 13, 14.30. С най-сполучливите творби ще се направи изложба. По време на събитията ще бъдат приложени и спазени всички противоепидемични мерки и изисквания за превенция за КОВИД-19. В залата ще бъдат допускани максимум 50 души, участието в детското ателие ще е на групи, във времеви интервал от 1.5 часа по максимум 10 деца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град