покани

Начало | покани | Балканският столичен фестивал SoFest ще радва София през първия уикенд на септември с богата програма и за децата

Балканският столичен фестивал SoFest ще радва София през първия уикенд на септември с богата програма и за децата

Аз детето | 2020-08-25

Балканският столичен фестивал SoFest ще радва София през първия уикенд на септември с богата програма и за децата

След огромния успех през предходните години на SoFest през септември се задава поредното издание. Всички почитатели на емблематичния столичен фестивал ще се срещнат отново в Кино Кабана, НДК с любими артисти от страната и Балканите. На откритата лятна сцена, от 4 до 6 септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството. За първи път, не само в историята на SoFest, но и за събития от този ранг в България организаторите са подготвили в трите фестивални дни разтърсваща симбиоза между различни стилове и изкуства. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц, мода ще докосне и провокира аудиторията. Ще завладее феновете не само с поп, джаз, рок, чилаут и фънки звучене, но и ще предизвика смях, романтика, любов. И всичко това отново ще е с тема Балкани.

И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата уикенд дни. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления. Децата ще могат да се докоснат до магията на йога и пилатес, да опитат да свирят на различни музикални инструменти, ще създават роботи и ще са провокирани с образователни и забавни игри. На SoFest 2020 Жени Лечева ще представи романа „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“, в който всеки от нас може да открие своето вълшебство. Това е детска книга за истинското приятелство, любовта, магията на чудесата, които могат да ни следват не само в приказките, но и в реалния живот. Стига да не се отказваме.

На 5 и 6 септември ще се проведе и тематичен SoFest базар, на който ще има изкушения за малчуганите и техните родители. Гостите на базара ще могат да оставят отпечатък върху уникално бижу, ще намерят начин да съхранят родовата си памет, ще потърсят какво е скрито в скрина и не на последно място ще зарадват децата с образователни книжки и играчки, някои от които направени от естествен дървен материал.

Всички детски събития и SoFest базар ще са с вход свободен!

SoFest 2020 се провежда с подкрепата на Министерството на културата и под негов патронаж. Фестивалът е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

За повече информация може да посетите страницата на SoFest във фейсбук – https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и сайта на фестивала – http://sofest.avgroup-bulgaria.com/.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град