новини детски

Начало | новини детски | Международен конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“

Международен конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“

Аз детето | 2015-12-10

Международен конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“

Община Монтана обявява Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“. В него могат да участват ученици от начален и прогимназиален етап. Участниците ще се съревновават в две възрастови групи – между 7 и 11 години, и между 12 и 15 години.

Децата трябва да творят по тема „Музиката и танците на моя народ“. Предвид факта, че конкурсът е съпътстваща изява на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев“, организаторите ще адмирират детски творби фокусирани върху тази тема.

Крайният срок за изпращане на творбите е 1 април 2016 г. Те трябва да бъдат изпратени до адреса на Община Монтана: ул. „Извора“ 1, 3400 Монтана. Предвидени са и награди – статуетка на Фестивала, плакети от конкурса и грамота. Победителите ще бъдат гости на Община Монтана по време на Дикоилиевите празници догодина като Община Монтана ще поеме разходите им по престоя в града домакин от 27 до 29 май 2016 г.

Пълните условия на конкурса можете да видите тук!

Международният конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“ стартира като регионален през 2000 г. Постепенно обхватът му се разшири и от 2006 г. той е международен. До момента в него са участвали близо 8500 деца от около 90 населени места в България и 30 държави на 3 континента (сред тях Италия, Индия, Кувейт, Молдова, Русия, САЩ, Хонконг, Казахстан, Норвегия, Холандия, Шри Ланка, Индонезия, Иран, Испания, Китай, Латвия, Русия, Полша, Португалия, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чехия и др.) Регламентът на Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“ е утвърден с № 1330/30.06.2015 год. на Общински съвет – Монтана.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град