Инициативи

Начало | Инициативи | Международен ден за информация относно заекването

Международен ден за информация относно заекването

Аз детето | 2007-10-22

Международен ден за информация относно заекването

Във връзка с международния ден по осведомяване относно заекването (22-ри октомври) център Логгита организира специална театрална постановка, в която взеха участие хора, успешно справили се с този проблем. В рамките на 30 минути те разгърнаха образите на различни герои, в които намират израз и техни лични емоции и преживявания. Темата на представлението бе “Горски приключения”, посветена на борбата между доброто и злото, която дава ясно отражение на ежедневните препятствия, с които се сблъскват тези хора, стараейки се да преодолеят своите страхове в комуникацията.

Този тип инициатива е още един вид упражнение и възможност за публична изява, нещо, което е от изключително голямо значение за клиентите на центъра. Емоцията, която преживяват всички хора, преборили се с психологическите и социални бариери издигнати от проблемите в говора, допълнително подсилва самочувствието им и им дава увереност в бъдещите им контакти. Постановката е лесен, развлекателен и едновременно приятен начин, по който те могат да изразят свободно своите чувства и да покажат неподозирани до този момент емоции.

Център Логгита е мястото, където всички хора, без възрастови ограничения, могат напълно да се преборят само за 25 дни с проблемите в говора – заекването, чрез лесна за изпълнение терапия, която помага за постигане на пълна плавност и гладкост в говора. За много хора това звучи като непостижим резултат, една нереална цел, която в център Логгита е напълно възможна, благодарение на вътрешно развити, доказани техники и специално разработен софтуер. Това важи при всички случаи, като езикът не е от значение за успеваемостта.

Методът Логгита е комплексна програма от взаимосвързани модули, спомагащи за изграждането на трайни навици за правилен говор. Изпълнението на програмата е много лесно и трае само 25 дни. Комбинацията от слухови, дихателни, говорни и компютърни упражнения, подходящо съчетани с четене, разказване, спортни и развлекателни занимания, допринасят по възможно най-лесен и едновременно с това приятен начин да се преодолеят напълно проблемите с говора, свързани със заекването. Този нов метод се основава на дългогодишен опит и научни разработки и е допълнен с техники, свързани с дишането и релаксацията. Доказаният ред на последователност, при който трябва да се правят упражненията, не е случаен и се препоръчва да бъде спазван, за да се постигне максимален успех. Още през първите дни може да бъде усетена положителната промяна. С помощта на театралните постановки, организирани няколко пъти в годината, екипът на LOGGITA вдъхва увереност на всички желаещи да премахнат изцяло говорните проблеми и да забравят за тях.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град