Инициативи

Начало | Инициативи | Първата детска горичка в "Люлин"

Първата детска горичка в "Люлин"

Аз детето | 2008-03-25

Първата детска горичка в "Люлин"

Над 120 деца от детските градини в “Люлин”, “Овча купел” и “Връбница”  засадиха първите 30 борчета в своя детска горичка в „Люлин”. 
Тя се намира на бул. “Панчо Владигеров” до детската площадка в градинката срещу Кооперативния пазар. Малчуганите сами засадиха първите борчета от вида „бял бор” и обещаха да се грижат за тях непрекъснато.
В четирите й краища са поставени табели с любими цитати от “Мечо Пух” – за да се знае, че това е място, направено от деца, и е за деца.

Децата получиха живите борчета като коледен подарък  с посланието, че всяко живо коледно дърво е по-ценно от най-красивата отсечена коледна елха и с обещанието напролет Аико да им помогне да направят своя детска горичка, в която да засадят дърветата.

Горичката ще е и всекидневното подсещане за нас, възрастните, че всеки човек трябва да посади поне едно дърво през живота си, както и че не е достатъчно да говорим за съхраняването на природата, а трябва просто да го направим - дори и между панелните блокове.

Идеята на децата  е горичката да се разраства всяка година с нови коледни дървета.
На засаждането на горичката присъстваха кметът на община “Люлин” Венетка Серафимова и зам.-кметът по образованието Лилия Торньова.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град