Инициативи

Начало | Инициативи | Европейски дни на птиците 2007

Европейски дни на птиците 2007

Аз детето | 2007-10-06

Европейски дни на птиците 2007

Във връзка с европейските дни на птиците, които се провеждат всяка година всеки октомври в първата събота и неделя от месеца, в софийския зоопарк, се организира конкурс за рисунка с награда – “Нарисувай любимата си птица и мястото, където живее”. Децата можеха също да научат как лесно могат да помогнат на дивите птици през зимата, като направят хранилки за тях с подръчни материали.

За неделя, 7 октомври, се организира традиционното наблюдение на птици край София.
За столицата Европейски дни на птиците 2007 се организират в партньорство със Столичен център за работа с деца – филиал Надежда и Софийски зоопарк.

За Бургас са организирани следните събития:
Дни на отворените врати в Природозащитен център “Пода”
Орнитологични наблюдения на 6 и 7 октомври от екипи на БДЗП в района на Бургаските езера

За Варна:
Почистване и ремонтиране на къщичките за птици в Морската градина.
Наблюдение на птици в Морската градина – в района между Зоологическата градина и Пантеона.
Излет за наблюдение на птици до ПП Златни пясъци. Сборен пункт – посетителския център на парка, 11 ч. неделя, 7 октомври.

В Пловдив на 5 октомври имаше представяне на книгата “ОВМ в България и Натура 2000” пред заинтересовани институции и организации от региона. Още мониторинг на видовия състав и числеността на птиците в рамките на ОВМ “Марица – Пловдив”. Мониторинг на заплахите и изготвяне на сигнал до отговорните институции за констатираните нарушения и опасности за видовете обект на опазване.
Информационна кампания Какво правят неправителствените организации за опазване на птиците в региона и страната. Наблюдение на птици – Градска градина – срещу Централна поща.

За още събития на още места из България, можете да се осведомите на сайта: www.bspb.org



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град