новини детски

Начало | новини детски | Ледена пързалка в Русе с приказни герои ще радва два месеца малки и големи

Ледена пързалка в Русе с приказни герои ще радва два месеца малки и големи

Аз детето | 2022-11-22

Ледена пързалка в Русе с приказни герои ще радва два месеца малки и големи

Ледена пързалка заработи в Русе и ще радва деца и възрастни в продължение на два месеца. Атракционът е с площ от 450 кв. м и е разположен пред сградата на Русенската опера в центъра на града, каза за БТА Кунчо Кунчев – управител на общинското предприятие „Общински пазари“ в крайдунавския град.

Пързалката ще работи без прекъсване до 15 януари 2023 година. На разположение на посетителите са 230 чифта кънки. „Пързалката се радва на голям интерес, като през миналата година я посетиха 25 000 души. Все повече хора ползват съоръжението. Немалко от тях са си купили и кънки“, каза Кунчев. По думите му цените са едни от най-ниските в страната за ползване на подобно съоръжение, а емоцията да се пързаляш с кънки е голяма.

„Емоцията я поражда скоростта, с която се пързаляш, начинът, по който можеш да правиш завои и да се ускоряваш“, каза Кунчев. През съботните и празничните дни на декември най-малките посетители ще могат да се забавляват в компанията на различни приказни герои и да се снимат с тях. Входният билет за възрастни е 7 лв. на час, за ученици до 18 години – 5 лв., а цената за обучителен тренажор под форма на пингвин или мече е 3 лв. на час. Депозитът на шкаф за багаж е 5 лева. Тази година отново е предвиден и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 45 лв. за деца, а за възрастни – 60 лв. За групови посещения – поне от шестима, цената също ще бъде по-евтина – входен билет и наем на кънки ще се таксуват срещу 7 лв. на час на посетител. Има и възможност за наем на цялата Ледена пързалка за организирани прояви, в които влизат вход и наем на кънки. Това удоволствие струва 400 лева.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град