новини детски

Начало | новини детски | Коледа завладява София и радва малки и големи с първия по рода си фестивал

Коледа завладява София и радва малки и големи с първия по рода си фестивал

Аз детето | 2022-11-17

Коледа завладява София и радва малки и големи с първия по рода си фестивал

От 18 ноември до 18 декември, коледните празници завладяват столицата с първия по рода си Софийски коледен фестивал, чийто вход ще бъде свободен. В основата си събитието ще съчетава културни, спортни и други забавни събития, както ще има изградено и коледно градче в пространството зад НДК.

Топли ароматни напитки, кулинарни коледни изненади, концерти, представления, фокуси и музика, заедно с емоции от световното първенство по футбол са една малка част от това, което очаква посетителите. Ще има също земеделски базар и много събития специално за деца! Официалното откриване ще бъде на 18 ноември от 18 часа в градината зад НДК.

Очакват ви също огнено шоу, въздушна акробатика, а на 19 ноември от 11 часа ще има детско цирково представление, последвано от циркова академия, където децата ще могат да се забавляват и усвояват тънкостите на акробатиката. На същата дата по-късно ще има DJ, както и акустичен концерт. За най-малките на 20 ноември ще има и спектакли като един от тях е „Аладин и вълшебната лампа“, но за тях ще са необходими билети.

В продължение на един месец един от акцентите в програмата ще бъде и Мондиал 2022 – събитие, изпълнено със силни емоции и незабравими мигове на два впечатляващи екрана. Освен развлекателния характер, Фестивалът отправя апел към всички нас, в едни от най-светлите празници, да подпомогнем дейността на Фондация за „Нашите деца“, като организират дарителска кампания, чрез специално обособената „Елха на Доброто“! Със събраните средства ще се осигури безвъзмездна подкрепа за деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и други. Организаторът на Sofia Christmas Fest e BSG Media, с любезната подкрепа на Столична община, Община Триадица, Министерство на земеделието, Министерство на културата, Министерство на туризма и пазари „Възраждане“.

Фестивалът ще бъде отворен за посетители от понеделник до петък, от 12:00ч., а през уикендите от 11:00ч. „Тази Коледа ще сбъдне мечтите както на децата, така и на техните родители! Очакваме ви!“, призовават организаторите.

Пълната програма можете да следите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град