покани

Начало | покани | Кюстендил е домакин на конкурс за нестандартни летателни апарати

Кюстендил е домакин на конкурс за нестандартни летателни апарати

Аз детето | 2021-06-12

Кюстендил е домакин на конкурс за нестандартни летателни апарати

Ученическият конкурс за нестандартни летателни апарати „Творческо предизвикателство ИКАР 2021“ – Кюстендил се провежда днес в областния град. Инициативата е на Обединения детски комплекс (ОДК) в Кюстендил и на местния клуб за аерокосмически технологии „ЗОДИАК“. Представят се различни видове самолети, ракети, хеликоптери, балони, „летящи чинии“.

Предизвикателството е с конкурсен характер, чиято цел е да провокира творческото мислене и участие на учениците, които да създадат и демонстрират на живо създадените от тях летателни апарати. В конкурса се поощряват нестандартното мислене и иновативните решения при конструирането. Инициативата е отворена за участие на ученици от I до XII клас.

Винаги имат приложение подобни неща, най-малкото – за наблюдение на атмосферата, за гасене на пожари, на местния клуб е и разработката за черешово гориво“, каза директорът на ОДК Бойко Малинов. За следобед е планирано и изстрелването на петкилограмова ракета, с научна цел, за което е осигурен и въздушен прозорец.

На най-добре представилите се по-късно днес ще бъдат раздадени грамоти и парични награди.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град