покани

Начало | покани | Над 40 полезни и забавни събития на Детския панаир в София

Над 40 полезни и забавни събития на Детския панаир в София

Аз детето | 2021-06-04

Над 40 полезни и забавни събития на Детския панаир в София

Над 40 полезни и забавни събития са включени в тазгодишното издание на Детския панаир в София, което тази година ще се проведе на 5 юни (събота) пред Народния театър „Иван Вазов“. Панаирът за малчуганите е събитие от Културния календар на столицата и негови съорганизатори са фондация „Изиарт“ и Столична община, благодарение на чиято подкрепа всички инициативи са с вход свободен.

На територията на Градската градина от 11 до 19 часа ще има много работилници, в които децата ще научат полезни неща. По традиция организаторите са изработили и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Софийска градска художествена галерия и Университетската ботаническа градина. За малките, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица).

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

„Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град