любопитно

Начало | любопитно | Куидич мания – спортът от книгите за Хари Потър става все по-реален

Куидич мания – спортът от книгите за Хари Потър става все по-реален

Аз детето | 2016-05-19

Куидич мания – спортът от книгите за Хари Потър става все по-реален

Знаете ли, оказва се, че колкото и нови книги да излизат и колкото и нови симпатични, силни, умни и магически герои да се появяват на бял свят, Хари Потър няма скоро да спре да ни вълнува. Книгите, че дори и филмите за него приключиха отдавна, но той си намери специално място в сърцата ни и не иска да излезе оттам. Ново доказателство за това е, че в две училища в Германия са въвели избираема спортна дисциплина, наречена „Куидич“. Истинските фенове и повечето от вас, веднага ще се сетят що за спорт е това – най-почитаният спорт в света на магическите училища. Той е доста интересен и макар в Германия да не летят с метли, всичко друго е автентично, взето от книгата – хващането на златния снич, пазителите и блъджърите. Директорите на въпросните училища с радост обявяват, че всички деца до едно са се записали за тази извънкласна дейност и се радват, че те спортуват, макар и по този нестандартен начин.

И ако си мислите, че куидич манията завършва дотук – не е така. Тя е обхванала дори и възрастните. Наскоро група ентусиасти студенти направиха играта още по-истинска, като я играха наистина в небето. Имаха си метли, бухалки и всички останали принадлежности. За жалост все още не могат да летят на метлите, но това не им е попречило изобщо. Те са скочили от самолет и докато са „летели“ надолу към земята са направили един куидичен мач, който е бил истински. Други студенти също са харесали идеята и са се включили, като скоро смятат дори да си направят истински мач между два отбора с публика и всичко останало.

За нас остава да се надяваме някой блъджър да не ги удари прекалено силно и също да имаме смелостта един ден да направим нещо подобно. Смелчаците твърдят, че усещането е неповторимо.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град