любопитно

Начало | любопитно | „Добросъците“ – книгата, в която ти си главният герой

„Добросъците“ – книгата, в която ти си главният герой

Аз детето | 2016-05-26

„Добросъците“ – книгата, в която ти си главният герой

Обичате приказките, нали? Тези, в които има вълшебства, малки чудати същества и много приключения. А какво ще кажете самите вие буквално да влезете в приказката и да бъдете един от главните герои. Това е възможно не само в сънищата и мечтите, както мнозина ще ви кажат. Възможно е и с новата приказка-игра на писателя Никола Райков и прекрасните илюстрации на Мая Бочева!

В нея се разказва за малките добросъци, които живеят около нас – те са скрити във фотьойлите, под килимите или пък в електрическите крушки. Там, зад диваните, сред детските играчки и под спалнята, техният свят е напълно различен от този на странните Големи Човеци. Тази книга е за тях!

„Добросъците“ не е обикновена книга, а приказка – приказка игра! В нея не друг, а самите вие решавате какво да се случи, пишете буквички, избирате какво да направят главните герои и затова всеки път приключението е различно!

Никола Райков е автор на първите по-рода си приказки игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия.

Мая Бочева е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“. Работила е с всички големи детски издателства. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“.

„Добросъците“ вече можете да прочетете и поръчате от http://prikazka-igra.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град