малък готвач

Начало | малък готвач | Как се подхвърля тесто за пица?

Как се подхвърля тесто за пица?

Аз детето | 2018-07-25

Как се подхвърля тесто за пица?

Кои храни би включвала вашата класация на любими неща за похапване ако сега ви накараме да направите такава? Знаете ли, не ни казвайте – нека да познаем. Със сигурност в топ 10 ще има кексчета, печено пиле, пържени картофки, бургер, сладолед... Какво ще кажете за спанак и супа топчета? Убедени сме, че поне при един от вас ще има и това. Най-вкусното нещо, което обаче никой не би отказал е пицата. Вкусно хрупкаво тесто, сос и разтопен кашкавал отгоре, а между тях разнообразие от месни продукти и зеленчуци. Мммм... можете ли да усетите аромата, а вкуса? При това дори и да няма пица пред вас в момента, защото ние успяваме. Пицата идва в най-различни видове и можете да я намерите навсякъде по света. Хората я хапват по всяко време и всеки я обича, защото няма човек, който би отказал парче гореща, току-що изпечена пица, особено пък по автентичен начин и приготвена от истински майстор. Опитвали ли сте някога пица, която е приготвена от нулата и изпечена в пещ? Ако е така, може би сте забелязали как готвачите хвърлят тестото за пица във въздуха, докато го оформят в познатата ни кръгла форма. Има нещо почти вълшебно за гледане в това действие.

Но как точно се прави това? Изглежда доста лесно, но дали наистина е така? Ей сега ще ви кажем! Подхвърлянето на тестото във въздуха се оказва най-добрият и ефективен начин едно тесто да бъде оформено както трябва без да се разкъсва! Макар да изглежда доста лесно всъщност отнема години практика и много, много тесто по пода. Въртенето е ключово и майсторите пицари сравняват хвърлянето на тестото с идеалното завъртане на баскетболна топка върху пръст или хвърлянето на фрисби.

Някои професионални готвачи дори са издигнали това на ново ниво. Те са го превърнали в пищно състезание, което включва невероятни жонгльорски умения с тесто. Всяка година на Международното изложение за пица, състезателите в „World Pizza Games“ се съревновават в различни събития, включително свободно акробатично хвърляне на тесто. Най-квалифицираните майстори могат да държат тесто във въздуха в продължение на няколко минути, като само леко го докосват с един пръст.

Снимка: pexels.com

Сега след всичко вижте и няколко от нашите интересни рецепти за пица:
Пица в чаша – това вече е шантаво
Необичайна и вкусна пица от картофи
Пица, но плодова! Плодова, но пица!
Вкусна и лека пица „Стромболи“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град