малък готвач

Начало | малък готвач | Да се заредим с витамини: оригинална и апетитна салатка в чаша

Да се заредим с витамини: оригинална и апетитна салатка в чаша

Аз детето | 2018-07-18

Да се заредим с витамини: оригинална и апетитна салатка в чаша

Лятото вече е тук и смятаме, че е време да оставим хамбургерите и пържените картофки и да се заредим с малко витамини. Все пак лятото е сезонът на пресните плодове и зеленчуци и не бива да ги пропускаме с лека ръка. Те също са много вкусни, а и тялото ви ще ви бъде благодарно за свежата доза витамини и други полезни вещества. Освен това плодовете и зеленчуците също могат да бъдат приготвени вкусно и по много различни начини. Поради тази причина решихме да споделим с вас някои рецепти за любимите си салати. Тях хапваме редовно и с удоволствие. Не се съмняваме, че ще се харесат и на вас и ще ви заредят с много енергия, както правят с нас. Някои от тях са необичайни, други са съвсем обикновени, но винаги са много вкусни!

Петата салата от нашата серия е едновременно много обикновена и много оригинална. Тя съчетава в себе си класическите продукти за една свежа лятна салата. Този път нямаме плодове и други подобни, защото колкото и да са свежи, не всеки харесва комбинацията от сладко и солено. Така че за всички вас днес представяме апетитна салата в чашка. Рецептата е лесна, лека и вкусна – типично лятна! Освен това е и пълна с витамини. Салатката служи като прекрасна гарнитура към пиле или пък когато ви дойдат скъпи гости! Така че ето и рецептата!

Необходими продукти:

  • зелени листа за салата – може да бъдат каквито си решите (маруля, айсберг, лоло росо, дъбова салата)
  • половин глава червен лук
  • 1 краставица
  • 2-3 листа босилек
  • 1 червена чушка
  • щипка сол
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица кисело мляко

Ето и как точно да си приготвите интересната салатка:

Първо един съвет от нас! Най-лесно ще бъде ако си купите готов микс със зелени салати. Вече са достатъчно популярни и се продават в магазините – свежи, нарязани, готови. По-лесно и по-евтино е! Също така помнете, че ако не се справяте с ножа и рязането е добре да помолите някого за помощ. Сега вече можем да започваме!

Първо естествено си подгответе подходяща чашка – тя може да е малка или голяма. Зависи колко салата ще искате. Сипете малко от зелените листа в чашката. След това хубаво измийте краставицата и червената чушка и ги нарежете на парченца. Краставичката ще е най-хубава на полукръгчета, а пък чушката – на лентички, но разбира се можете да го направите както ви харесва! Прибавете ги към листата, а след това обелете и лука и също го нарежете. Добавете и него!

Колкото до овкусяването... То е малко по-нестандартно, но пък е идеално точно за този тип продукти. Просто опитайте! Щипка сол, 1 супена лъжица зехтин и още една супена лъжица с кисело мляко. След това леко разбърквате – става свежо и уникално. Накрая по желание можете да добавите и няколко листа добре измит босилек!

Това е! Прекрасна и витаминозна салата в чашка, която се харесва на всички!

Ако сте пропуснали, опитайте също:
Вкусна и лесна салата „Витаминка“
Необичайна и сладка „Нежна“ салатка
Апетитна и сочна „Слънчева“ салата



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град