важните неща

Начало | важните неща | Как да се храним през лятото – няколко интересни и полезни съвета

Как да се храним през лятото – няколко интересни и полезни съвета

Аз детето | 2018-08-07

Как да се храним през лятото – няколко интересни и полезни съвета

Скъпи приятели, неведнъж с вас сме споделяли интересни, полезни и понякога поучителни малки тайни, които сме намирали сами или сме прочитали в различни книги и сайтове. Така и днес искаме да поговорим малко за храненето през лятото. Може би това няма да ви е съвсем по вкуса, но повярвайте, интересно е и много полезно.
Лятото вече дойде, а с него и ужасната жега. Така че, казва един известен лекар, време е да преминем към лятното меню.

1. Пийте много течности.
В горещо време течностите много по-бързо и лесно се изпаряват от тялото. Най-добрият вариант е да компенсирате загубата с вода или студен зелен чай без захар. Ако външната температура е много висока, можете през час да пиете половин чаша студена течност (20 ° C). Можете да ядете дори и леко топла супа, но не прекалявайте с нея!

2. Яжте по-малко висококалорични храни.
В горещо време, колкото и невероятно да звучи, тялото ни изразходва значително по-малко енергия. Лекарите от цялата планета са наблюдавали, че през лятото тялото се нуждае от около 5% по-малко калории. Това означава – забравете за тортите и тлъстото месо, палачинките и майонезата. По-добре яжте пресни зеленчуци и плодове. Не забравяйте и млечни продукти. Направете си например един млечен разхлаждаш шейк с плодове – какво би могло да бъде по-прекрасно.

3. Регулирайте режима на храненето си.
За да не страдате от неприятно усещане за тежест в корема е най-добре да се храните в най-прохладното време през деня. Но не и през нощта, разбира се. Например, нашият екип много пъти е получавал съвети да се храни по този начин:
Закуска – 7 ч.;
Обяд – 11:30;
Вечеря – 18:00.
И не забравяйте, малки приятели, най-висококалоричните храни трябва да ядете по време на закуска!

4. Яжте правилните храни в точното време.
За обяд е най-подходящо да хапвате ориз, супа или картофи. Не забравяйте и за зеленчуковите салати. По това време на деня стомахът храносмила най-добре. Вечерята нека да е риба или месо без тлъстини. Ниското съдържание на мазнини, което притежават изварата или заквасената сметана също е подходящо за вечеря.

5. Не забравяйте за витамините.
Както всички знаем, през най-горещото време тялото ни се поти, опитвайки се да се охлади. Ако не го снабдяваме с необходимите му витамини и минерали, ще отслабим имунната система. Това е така, защото трябва да се храним с изобилие от пресни плодове и зеленчуци, да пием сокове и плодови напитки, чайове от полезните билки. Но помнете, че преди това трябва много добре да измивате всички плодове и зеленчуци!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град