Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как да се гмуркате във Fall Guys

Как да се гмуркате във Fall Guys

Аз детето | 2022-07-15

Как да се гмуркате във Fall Guys

Fall Guys е добре позната игра на всички в жанра Battle Royale, нали? Но е още по-забавна, защото вместо да убивате директно другите играчи, вие сте натоварени със задачата да завършите серия от състезания с препятствия, докато останете последния останал играч. Включвайки само действия скок, хващане и гмуркане и тъй като първите две са познати на всички, сега ще ви кажем всичко, което трябва да знаете за гмуркането във Fall Guys: Ultimate Knockout.

Бутонът за гмуркане варира в зависимост от платформата на която играете или управлението, което използвате. На конзолите PlayStation това ще бъде квадратният бутон. На конзолите Xbox гмуркането е свързано с бутона X. Потребителите на Nintendo Switch могат да се гмуркат с бутона Y. За потребители на компютър с клавиатура и мишка гмуркането е зададено на клавиша ctrl по подразбиране. Гмуркането може да бъде направено по време на скок или докато сте на земята.

Можете ли да промените контролите за гмуркане във Fall Guys?

За щастие, всички платформи поддържат настройки на управлението. Например потребителите на PlayStation могат да променят гмуркането с бутон L2, така че все още да държат двете си ръце на стика, докато изпълняват действието. Същите правила важат за всички платформи, включително PC. Ако контролите по подразбиране са незадоволителни за вас, не се колебайте да зададете бутони, които са ви най-удобни.

За какво се използва гмуркането?

Гмуркането действа като еквивалент на дълъг скок. Използването на гмуркането позволява на играчите да покриват по-големи разстояния, които иначе биха били невъзможни или трудни със стандартния скок. А също така и за достъп до преки пътища в различните нива. Вместо да чакате платформата да достигне безопасно разстояние, скок, последван от гмуркане, ви позволява да изпреварите по-неопитните играчи. Може да се използва и като последна мярка в особено близки игри. В някои случаи може да се окажете близо до финалната линия заедно с много други играчи със само няколко останали квалификационни места. В случаи като тези трябва да се гмурнете, за да стигнете до финалната линия преди някой друг, който само спринтира.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град