новини детски

Начало | новини детски | Излезте „На висота“ с новите приключения и забавни щуротии на Грег Хефли

Излезте „На висота“ с новите приключения и забавни щуротии на Грег Хефли

Аз детето | 2022-06-07

Излезте „На висота“ с новите приключения и забавни щуротии на Грег Хефли

Няма дете или възрастен, които да не са чували за Грег Хефли. Той стана известен почти колкото Хари Потър! Дебютното първо заглавие от тази поредица мълниеносно стана хит и се изкачи до № 1 в класацията за най-продаваните книги на „Ню Йорк Таймс“ за 2007 г. А днес - днес, приключенията на героя Грег Хефли се развиват в 16 книги издадени на български до момента. Какво ще се случи този път и какво те очаква да прочетеш в дневника на любимия дръндьо – вземи най-новата книга и открий какви са предизвикателствата пред Грег.

Точно за лятната ваканция „Дуо Дизайн“ издават „Дневникът на един дръндьо №16: НА ВИСОТА“.

Струва ни се, че всички харесват спорта! Особено сега, когато е слънчево и горещо. А ваканцията тропа с нетърпение на прага на лятото! Ако питате Грег Хефли обаче, за спорта са нужни специални гени. И каквито и да са тези гени, изглежда, нашият герой е роден без тях. Ама какво да направи дръндьото, че е малко скаран със спорта? А може би дори за Грег някога спортът е бил забавен: в онези безгрижни детски години, когато резултатът не е бил толкова важен, а правилата – недотам стриктни. Време е дръндьото да порасне и да се опита да даде поне още един шанс на спортната си кариера. И макар призванието да изисква много труд, пот и тренировки, дали ще бъде той… НА ВИСОТА, или ще пропусне шанса си, макар и в отборна игра? Но да не забравяме, че както в живота, така и в спорта ВСЕКИ ЗАСЛУЖАВА СВОЯТА МИНУТКА СЛАВА!

Джеф Кини е американски писател и карикатурист, получил световна слава със своята поредица Дневникът на един дръндьо. Романите му са преведени на повече от 64 езика и са издадени в над 250 милиона екземпляра по света. Джеф Кини е носител на множество награди, но най-голямото признание е именно Изборът на децата, което печели няколко пъти. Дълго време оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тъдей“ и „Уолстрийт Джърнъл“ за най-продаван автор. Освен това е създател на популярния сред децата сайт Poptropica.com.

Да не пропуснем да отбележим и великолепните филми по завладяващите приключения от поредицата „Дневникът на един дръндьо“. А драматизацията на мюзикъла „Дневникът на един дръндьо“ на Бродуей е поредното признание за таланта на автора и комично забавната непринуденост на героя.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град