новини детски

Начало | новини детски | В Деня на детето Столична библиотека с куп изненади за най-малките

В Деня на детето Столична библиотека с куп изненади за най-малките

Аз детето | 2022-05-31

В Деня на детето Столична библиотека с куп изненади за най-малките

По повод Деня на детето Столична библиотека организира весел празник за най-малките, който ще бъде под надслов „Чети, играй и твори на площад „Славейков“. В празничната програма са включени занимателни игри, артателиета, забавни състезания с много награди… и още безброй изненади.

Столична библиотека и театър „Възраждане“ организират театър на открито навръх Деня на детето. Пиесата „Въздушната принцеса“ ще бъде представена от 12:30 часа. Това ще се случи пред сградата на Столична библиотека, съобщават организаторите. В пиесата ще участват Виттория Николова, Йордан Ръсин, Георги Златарев, Мариана Жикич и Жана Рашева. „Въздушната принцеса“ е част от програмата на библиотеката и театър „Възраждане“ за празника на 1 юни.

Артателие и комикс студио с Христо Кърджилов, забавно програмиране с роботи-пчелички, щафетно четене и филмов следобед в библиотеката са сред акцентите в програмата. Библиобусът на Столична библиотека в партньорство с дирекция „Природен парк „Витоша“ по традиция ще участва на Празника на детето в планината. Детски книги, представяне на Музея на совата и еко работилници очакват посетителите. С тази инициатива се дава старт на седмото издание на „Библиотека в планината“, част от традиционната кампания „Зелени библиотеки в парковете на София“ на Столична библиотека.

На 1 юни стартира и кампанията „Детско лято в Столична библиотека“ с разнообразни инициативи през ваканцията за деца от 5 до 15 години. Събитията ще се провеждат в детския и американския център и в Дигиталната тийн лаборатория.

Ето пълната програма на 1 юни:

  • 10:00- 12:30 ч. площад „Славейков“ „Творчество на открито“ (Зона 1) „Артателие“ – за малчугани с художника Христо Кърджилов;
  • „Комикс студио“ – за деца над 8 години, с художника Христо Кърджилов.
  • „Мисловни карти за деца“ – креативен начин за изразяване на идеи – с екипа на фондация „Деца на България“;

„Срещи с технологиите“ (Зона 2)

  • Забавно програмиране с роботчета-пчелички;
  • Среща с робота Руку;
  • Игра с магнитни конструктори;

„Четене под небето“ (Зона 3)

  • „Часът на приказката“ – ще запознаем по-малките с книгите за „Зайчето Питър“ на Беатрикс Потър;
  • Щафетно четене

12:30 - 13:30 ч. пред Столична библиотека

  • Театър на открито – „Въздушната принцеса“ от Джордж Макдоналд – представление на театър „Възраждане“. Магическа реалност, приказка с принцове, принцеси и зли вещици, с много песни и атрактивна визия. С участие на актьорите Виттория Николова, Йордан Ръсин, Георги Златарев, Мариана Жикич, Жана Рашева
  • 14:00 - 17:00 ч – „Филмов следобед в библиотеката“
  • 14:00 ч. – Прожекция на филма „Зайчето Питър“ (2018 г.) по едноименната книга на Беатрикс Потър
  • 15:30 ч. – Прожекция на филма „Зайчето Питър: По широкия свят“ (2021 г.) по едноименната книга на Беатрикс Потър

11.00-14.00 ч. – Детски еко стационар „Бели брези“ на Витоша Библиобусът на Столична библиотека в партньорство с Дирекция Природен парк „Витоша“ по традиция ще участва на Празника на детето в планината.

Малчуганите ще намерят нови детски книги. В програмата са включени още екоработилници, както и представяне на Музея на совата. С тази инициатива се дава старт на седмото издание на „Библиотека в планината“, част от традиционната кампания „Зелени библиотеки в парковете на София“ на Столична библиотека.

На 1 юни във всички филиали на Библиотеката на София също ще се провеждат разнообразни артинициативи за децата. Всички желаещи – деца до 14 години, ще получат едногодишни безплатни карти за библиотеката, както и подаръци – детски книжки. На Празника на детето стартира кампанията „Детско лято в Столична библиотека“. Тя включва разнообразни инициативи през ваканцията за деца от 5 до 15 години.

Събитията ще се провеждат в Детския и Американския център и в Дигиталната тийн лаборатория.

Kids clipart vector created by brgfx - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град