новини детски

Начало | новини детски | Община Шумен организира летни занимания за деца и ученици

Община Шумен организира летни занимания за деца и ученици

Аз детето | 2022-06-13

Община Шумен организира летни занимания за деца и ученици

Летни занимания за деца и ученици организират културни и спортни организации, извънучилищни центрове и читалища на територията на община Шумен, съобщи на пресконференция Елица Йовчева – главен експерт в отдел „Училищно и извънучилищно образование“ на местната администрация. Центърът за подкрепа за личностно развитие – ОДК, в града е планирал за децата различни занимания по интереси в къщата „Баба Райна“ във Възрожденския комплекс и на базата в „зеленото училище“ в Природния парк „Шуменско плато“ през юли и август. За децата е осигурен транспорт до природния парк и храна срещу заплащане, отбеляза Йовчева.

По думите ѝ, всички школи към Ученическата спортна школа „Хан Крум“ в Шумен ще работят и през лятната ваканция. Треньорите от школата ще водят и спортните занимания в базата на „зеленото училище“ на Шуменското плато. Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в града организира за 17-та поредна година през лятото Детска работилница за изкуство.

За учениците, които ще предпочетат да спортуват през лятото, в ЦПРЛ-УСШ „Хан Крум“ отварят врати клубовете по баскетбол, волейбол, футбол, хандбал и всички останали видове спортове, които се практикуват в школата. През лятото спортната школа ще работи с деца от 4 юли до 2 септември.

Горско училище, клубовете по роботика, археология, фолклор, фотография, изобразително и приложно изкуство, морска акваристика, здравни въпроси ще посрещат желаещите да се включат в заниманията, организирани от РБ „Стилиян Чилингиров“. Деца и ученици ще се запознаят с работата на полицаи и пожарникари.

Всички читалища на територията на общината също предлагат занимания в различни видове творчески ателиета – рисуване, моделиране, гравиране, апликиране, четене, писане, музика, танци и театър, организират се туристически и велопоходи, кинопрожекции, посещения на културно-исторически обекти и др.

На интернет страницата на Община Шумен в „Образование, наука и развитие“ е публикувана подробна информация за видовете занимания, както и телефони за връзка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град