Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | История за пингвините

История за пингвините

Ермина Стоянова | 2006-02-06

История за пингвините

Чували ли сте за императорските пингвини?

Сигурно сте ги виждали на картинка. Те са от семейство нелетящи птици, обитаващи Антарктика. Възрастните достигат височина малко над един метър и тежат около 30 килограма. На тези пухкави същества природата им е отредила да се излагат на опасности, преминавайки през ледените простори на Антарктика.
Всяка година те поемат през заснежената неприветлива земя на продължително пътешествие в търсене на брачен партньор. Целта им е да достигнат местата за гнездене, където започва размножителният период. Настъпват дни на веселие – мъжките и женските индивиди се прелъстяват чрез песни и танци. След време женската снася яйце, за което грижите се поемат и от двамата родители. Докато лятното слънце разтопи ледовете, те се редуват в топленето на малкото беззащитно бебе и носенето на храна.

Предлагам ви да научите повече за прекрасния и труден живот на нежните пингвини такива, каквито природата ги е създала в най-новия филм "Походът на императорите".

Режисьорът Люк Жаке споделя: "Моята цел беше да “извадя” от дълбокия лед историята, която никога до този момент не беше виждана от човека. Една необикновена, но въпреки това истинска история. Една история, която се повтаря всяка зима така, както е била от хиляди години. Но никога преди това не е имало човек, който да е бил свидетел. До преди по-малко от век императорските пингвини никога не са срещали човек. През 1950 г., когато първите временни изпитателни бази са създадени в Антарктика, научните изследвания за първи път започват да заместват оскъдните легенди за тези невероятни същества. Императорските пингвини и човекът никога не са съжителствали достатъчно дълго, за да може тези легенди да се развият и оформят. И затова те винаги са били странни и мистични същества, кръстосващи безкрайните ледени простори на Антарктика. Имайки наум това, моето желание беше да покажа истинската история".Коментари
1 коментар

Николета Янева, 20 г.,

Публикувано на 17.12.2008

ама че тъпо и съм на 10

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град