новини детски

Начало | новини детски | Хайде на ледена пързалка в Русе

Хайде на ледена пързалка в Русе

Аз детето | 2021-11-16

Хайде на ледена пързалка в Русе

За четвърта поредна година Община Русе зарадва русенци с традиционната ледена пързалка. Мястото, на което се намира зимното съоръжение, отново е ларгото пред Държавна опера – Русе, като в непосредствена близост ще бъде разположен и традиционният коледен базар.

Работното време на пързалката е от 9:30 до 21:30 ч. всеки ден, дори и по време на празниците. На разположение ще са 230 чифта кънки от 25 до 46 номер. Цената на входния билет за възрастни е 6 лв. на час, а за ученици – 4 лв. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв., като цената за обучителен тренажор под форма на пингвин или мече е също 2 лв. на час. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни – 56 лв.

За групови посещения (поне 6 души) цената също ще бъде по-евтина – входен билет и наем на кънки ще се таксуват срещу 6 лв. на час на посетител. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип. От 20 ноември всяка събота ще има и инструктор, който безплатно ще помага на начинаещите. А най-малките ще се радват на компанията на приказни герои, с които ще могат да покарат кънки или да се снимат.

Русенската ледена пързалка е с обща площ от 450 кв. м и се поддържа от „Общински пазари“ ЕООД. Съоръжението ще работи за жителите и гостите на града до 16 януари.

Снимка: Ледена пързалка Русе



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град