новини детски

Начало | новини детски | Space Camp Turkey 2022 очаква български ученици за конкурс

Space Camp Turkey 2022 очаква български ученици за конкурс

Аз детето | 2021-11-15

Space Camp Turkey 2022 очаква български ученици за конкурс

Учениците на възраст от 11 до 15 години от всички български училища вече могат да кандидатстват за участие в конкурса за космическия тренировъчен лагер Space Camp Turkey. За целта те трябва да изпратят есе до 500 думи или видео есе до 5 минути на български или английски език по една от следните теми: „Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос“, „Един мой ден като корабокрушенец на Луната“ или „Космическата „мода“ през последните 60 години – тенденции в космическите костюми“.

Краен срок за кандидатстване 06.02.2022 г. През лятото на 2022 се предвиждат 4 групи, датите предстои да бъдат уточнени. Максималната дължина на есето е 500 думи, а на видео есето – 5 минути. Могат да бъдат на български или английски, съответно – на кирилица или латиница. Есета и видео есета, които не са по темите, се дисквалифицират автоматично. За повече информация посетете линка: https://spacecamp.cct.bg/

Най-добре представилите се кандидати ще се борят за пълна или частична стипендия за участие в програмата Space Camp Turkey. През лятото на 2022 г. се предвижда в космическия лагер да участват четири групи младежи от цяла България. „Много български ученици проявяват силен интерес към лагера и постигат отлични резултати като редовно между тях имаме и наградени. Програмата се фокусира главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Резултатите на досегашните участници обаче показват, че програмата постига много повече от това – те развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и се превръщат в истински млади лидери. А най-хубавото е, че всичко това се случва в една динамична и забавна среда.“ – посочва Мирослава Димитрова от Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за България.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град