любими герои

Начало | любими герои | Хайде да приключенстваме с Таласъмчо!

Хайде да приключенстваме с Таласъмчо!

Мирела Любенова | 2017-02-07

Хайде да приключенстваме с Таласъмчо!

Торбичка с гребенче, омагьосан ключ, парче стар хляб, въже и ръждива стотинка – това е единственото, което ви трябва, за да се впуснете в най-вълшебното и невероятно приключение, което сте преживявали някога. Разбира се ще ви трябва и едно таласъмче, което да носи торбичката. За щастие всеки един от вас може да си има такова, благодарение на Никола Райков и неговите фантастични книги „Големите приключения на малкото таласъмче“ и „Още по-големите приключения на малкото таласъмче“. Това без съмнение са най-необикновените книги, които някога биха могли да попаднат в ръцете ви. Историята на Таласъмчо ще се стори очарователна, както на най-малките от нас, така и на по-големите, че дори и на бабите и дядовците ви. Всеки прочел книгите намира по нещо необикновено, очарователно и несъмнено много забавно, защото при Таласъмчо приключенията и усмивките вървят ръка за ръка или по-точно – лапичка за лапичка. Най-хубавото от всичко е, че книжките никак не са обикновени, защото те са едновременно и приказки и не точно приказки. Те са книги-игри, а всички знаем, че няма нищо по-забавно от игрите.

Естествено това, както вече разбрахте няма и да е обикновена игра. Всичко започна, когато малкото таласъмче Таласъмчо разбира, че вкусната му плодово-зеленчукова храна е на привършване, а на всичкото отгоре идва и зима. Всеки знае, че през зимата няма откъде да си набереш сладки круши или ароматни ягодки и положението е още по-лошо след като не си взел необходимите мерки да имаш такива някъде на скришно място. Така за да не е празно горкото коремче, малкият Таласъмчо решава да тръгне на експедиция за търсене на храна. Това обаче ще се превърне в истинско вълшебно и изненадващо пътешествие, защото вие ще изберете какво да прави Таласъмчо от този момент нататък. Дали ще отиде в Тъмната пещера, дали ще се опита да изкачи Голямата планина или пък ще се гмурне в Дълбоката река. А може дори да бъде толкова смел, че да влезе навътре в Омагьосаната гора. Това, както и още толкова много неща зависят изцяло от вас, защото вие ще изберете сами как да продължи историята.

Най-хубавото от всичко е, че книжката не се чете веднъж и край. Понеже е специална книга игра има поне 20 варианта и още толкова приказни герои, които ще откривате с всяко разгръщане на страниците. Сега можем само да ви кажем: приятно приключенстване!

„И така, Таласъмчо вървеше и си мислеше за храна, мислеше си за храна и вървеше. И тъй като много мислеше и много вървеше, въобще не видя един буркан с компот на пътя и го ритна, без да иска. Бурканът се търкулна в храстите.
– Я, компот! – зарадва се таласъмчето.
– Я, таласъмче! – зарадва се компотът.
– Кой каза това? – попита таласъмчето, защото знаеше, че бурканите не могат да говорят. А пък тези, които са пълни с компот, съвсем не могат да говорят, защото им е пълна устата.“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град