интересно

Начало | интересно | Горила се сприятелява с котенце и още други интересни истории

Горила се сприятелява с котенце и още други интересни истории

Аз детето | 2014-10-23

Всички знаем, че да имаш приятел е най-хубавото и важно нещо в света. С приятел можеш да споделиш всичко и да направиш всичко. Може би не знаете, но и животните също могат да бъдат приятели и то не само с тези от своя си вид. Макар и доста рядко се случва някое силно и огромно създание да вземе за свой спътник в живота нещо малко, мило и пухкаво. И в това няма нищо чудно, все пак знаем, че за едно истинско приятелство няма прегради и няма значение как изглеждаш. Ако не вярвате в това, вижте нашите невероятни истории!

Слона и овцата



Може би не сте предполагали никога, както и ние също, но един почти 1 тонен слон, това огромно и силно животно може да се сприятели с... овца. Това се случва по много интересен начин. Когато малкото все още слонче загубва майка си добри хора го намират и го завеждат в център за защита на диви животни. Там кръщават малкото слонче Телма и го държат до дома на овцата Албърт. След известен престой служителите в центъра забелязват че слончето и овцата се гледат доста втренчено. След като започват да ги пускат навън забелязват, че доста често двамата се разхождат заедно и така е вече повече от 8 години. Днес Телма и Албърт са най-добри приятели и никой и нищо не може да ги раздели.

Кучето и кукумявката

В един прекрасен ден кучето на един човек на име Джон решил да се разходи със своя добър приятел в гората. Там те двамата намерили малка кукумявка с пострадало крило. Джон не дал на кучето да се приближи до клетото животинче, за да не му направи нещо. Все пак било ловно куче и нищо не се знаело. Занесъл той кукумявката вкъщи и започнал да я лекува. По време   на лечението се оказало, че кучето освен, че не иска да я напада ама изобщо даже много я харесва. Днес, след 3 години, кукумявката на име Лари все още живее при Джон и неговото куче и тримата много обичат да лежат на дивана и да гледат телевизия.

Еленчето и заека



Преди четири години както си пътува Синди вижда отстрани на пътя малко еленче. С голямо съжаление разбира, че майка му е сгазена от кола и то е съвсем самичко. Тя решава да го прибере при своето любещо животинско семейство, което се състои и от сив заек, котка, куче и да се грижи за него докато поотрасне и може да се оправя самичко. Е, еленчето вече е голямо, но така и не иска да си отиде и да се раздели със своя най-добър приятел заека Бен.

Коко и нейното котенце



Горилата Коко от зоопарка в Калифорния е доста интересна, но и много опасна по мнението на зоогледачите. Един ден отивайки да сложат храна на Коко те с ужас установяват, че в лапите и е попаднало малко котенце. С риск за живота си се опитали до го измъкнат, но Коко не си го давала. Накрая те решили да наблюдават известно време, за да измислят план как да го измъкнат. Но с учудване установили, че Коко не иска да направи нищо лошо на котенцето, а даже напротив. Тя била щастлива, че то е там, тя била неговата майка. То се разхождало по нея и мъркало и двете били много щастливи.

Далматинеца и петнистото агънце



Един австралиец си имал добър и верен далматинец и семейство овце. Един ден неговото семейство се  увеличило още повече, когато му се родили три малки агънца. Радостта обаче била кратка, когато се оказало, че майката не искала най-малкото си агънце, защото е петнисто. За сметка на това далматинеца харесала много агънцето на име Зоя и дори започнала да се грижи за него. Човекът смята, че това е така, защото много си приличат с тези петна. И наистина погледнете ги само...

Кучето и петела



Както всички знаем ловните кучета и птиците не се разбират особено, но не и в този случай. Малкият Мики и приятелят му Коби се познават още от както Коби е бил в яйцето. Още от тогава те са най-добри приятели. Това е едно приятелство неподвластно на времето.

Слонът и морският лъв



Ето отново едни необикновени и най-добри приятели от зоопарка на Калифорния. Те са толкова различни и въпреки това всеки ден си играят заедно и се забавляват. Тяхното приятелство не може да бъде разделено дори от дебелите стъкла на аквариума!

От всички тези необикновени животни ние само можем да се възхитим и да се научим, че за истинското приятелство външността и различията не са проблем.
А какво е за вас истинското приятелство?
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град