покани

Начало | покани | Фестивалът A to JazZ 2021 обръща специално внимание и на децата с образователна програма и сутрешна музикална йога

Фестивалът A to JazZ 2021 обръща специално внимание и на децата с образователна програма и сутрешна музикална йога

Аз детето | 2021-07-06

Фестивалът A to JazZ 2021 обръща специално внимание и на децата с образователна програма и сутрешна музикална йога

Наред със звездната музикална селекция, която очаква всички фенове на джаза на 10-ото юбилейно издание на A to JazZ, най-мащабният джаз фестивал у нас ще празнува заедно с хилядите си гости под открито небе с разнообразна програма и допълнителни възможности за целодневно забавление.

Още от сутринта на 10 и 11 юли всички, които искат да започнат уикенда с добро настроение, могат да посетят практиката на професионалните инструктори Хриси Митовска и Ния Койчева и тяхната „Музикална йога закуска“. Те ще посрещнат желаещите в 8:00 ч., а след сутрешната медитация и движението, подходящо за всички нива, ще предложат на гостите лека храна, докато музикантите започват репетициите за вечерното шоу. Класическата йога практика ще се проведе под звуците на традиционна индийска табла.

Най-малките, тяхното забавление и неспирно желание за нови емоции и знания отново намират място в програмата на фестивала. Образователната сцена A to JazZ Kids ще посрещне децата и техните родители в събота и неделя в 10:30 ч. На 10-и юли уъркшопът ще е посветен на стила „латин джаз“ и неговото появяване през 60-те и 70-те години в Америка. В 11:30 ч. програмата ще продължи с уроци по меренге за децата, начални стъпки в салсата и състезателни игри.

На 11 юли, в 10:30 ч., групата „Блоко Бринкадейра“ ще изненада децата и техните родители със зрелищно шоу с различни ритми, типични за батукада групите в Бразилия и по света, и ще ги запознае с разнообразни ударни инструменти като сурдо, репиник, кайша, тамборим и други. Час по-късно всеки желаещ малък талант ще може да посвири сам на някой от екзотичните традиционни инструменти.

Множество спортни съоръжения и игри като волейбол, федербал, тенис на маса и други ще бъдат на разположение на всички посетители на фестивала през трите дни. Те ще се намират до традиционния артбазар, който ще предложи богата селекция от креативни ръчно изработени изделия. Най-големите фенове ще се насладят и на официалния мърчъндайз, изработен от Rush Streetlive специално за 10-ото юбилейно издание на фестивала.

Музиканти от 4 континента ще гостуват у нас специално за най-големия и цветен джаз фестивал у нас. Звездният Майкъл Лийг от Snarky Puppy ще е хедлайнер с бандата Bokanté в петък вечер. Акцентът в събота ще е посветен на неповторимия Милчо Левиев, а непознаващият граници Хосе Джеймс ще взриви публиката за финал в неделя. Очаквайте още актуални новини около невероятните емоции, които предстоят за всички меломани в летните вечери между 9 и 11 юли в Южен парк 2, София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град