новини детски

Начало | новини детски | Едно момче и неговата играчка ще променят всичко... в новата книга на Дж. К. Роулинг

Едно момче и неговата играчка ще променят всичко... в новата книга на Дж. К. Роулинг

Аз детето | 2021-10-12

Едно момче и неговата играчка ще променят всичко... в новата книга на Дж. К. Роулинг

Новата детска книга на писателката Дж. К. Роулинг – „Коледния Прасчо“, излиза в България на 12 октомври от издателство „Егмонт“ в синхрон със световната премиера. „Коледния Прасчо“ ще се появи едновременно в различни точки на планетата, преведен на повече от 20 езика от издателства по целия свят. Сред страните, до които се нарежда България, са Австралия, Бразилия, Великобритания, Индия, Италия, Канада, Нова Зеландия, Тайланд, Япония, с което инициативата придобива глобални мащаби.

Книгата разказва трогателната история за любовта на едно момче към най-ценната му играчка и приключенията, на които е готово, за да я открие отново. Това е самостоятелна творба, която не е свързана с творчеството на Дж. К. Роулинг досега, и е подходяща за деца над 8 години. Приказка, която цялото семейство ще обикне, създадена от един от най-големите разказвачи на съвремието.

Джак обича своята детска играчка Дър Пиг. Дър Пиг винаги е бил до него, и в добро, и в лошо. Докато веднъж на Бъдни вечер не се случва нещо ужасно – Дър Пиг изчезва. Но Бъдни вечер е нощ на чудеса и загубени неща. Нощ, в която всичко може да оживее, и играчките дори. А най-новата играчка на Джак – Коледния Прасчо, макар досаден заместител на Дър Пиг, има смел план. Заедно с Джак да се отправят на вълшебно пътешествие и да потърсят изгубеното, за да спасят най-добрия приятел, който момчето познава...

„Щастливи сме, че българските читатели ще се запознаят с Джак и Коледния Прасчо едновременно с връстниците им по цял свят. На малчуганите и техните родители предстои едно вълнуващо пътешествие. На тези, които познават силата на перото на Дж. К. Роулинг, както на читателите, които имат уникалната възможност за първи път да се докоснат до нея, книгата ще дари незабравими моменти на споделено щастие във вълшебния свят на „Коледния Прасчо“, споделят от издателство „Егмонт“.

„Коледния Прасчо“ е първият детски роман на Дж. К. Роулинг след поредицата за Хари Потър и следва нейното блестящо завръщане към творчеството за деца след миналогодишната приказка „Икабог“, публикувана безплатно онлайн по време на ограничителния режим, предизвикан от разпространението на вируса COVID-19.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град