новини детски

Начало | новини детски | В името на доброто: второкласничка дари косата си за перука на онкоболно дете

В името на доброто: второкласничка дари косата си за перука на онкоболно дете

Аз детето | 2021-10-18

В името на доброто: второкласничка дари косата си за перука на онкоболно дете

Второкласничка от София отряза косата си, за да я дари на онкоболни деца. Майка ѝ последва нейния прекрасен пример. Иванина Георгиева е едва на 7 години, но притежава сърце на възрастен, пишат от Bulgaria ON AIR. Сърце, което има нужда да помага.

Идеята да дари косата си идва спонтанно при едно от посещенията във фризьорския салон. „Косата ми е много дълга и реших да си я подстрижа, защото някои деца нямат коса и да им направят перуки“, разказа второкласничката. Дарената от Иванина коса вече е изпратена, за да се направи медицинска перука.

„Косата е изпратена в Пловдив при една жена, която изработва специални перуки за деца, болни от онкологично заболяване“, обясни майката на Иванина – Симона Асенова. Освен гордост за своите родители, Иванина се превръща и в пример за подражание. „Даже и аз подстригах своята коса, за да съм съпричастна с нея“, сподели Симона.

А посланието на малката Иванина към големия свят е просто: „Предлагам на всички деца, които имат дълга коса, да направят дарение с тяхната коса, да си я подстрижат и да я дарят на деца, които нямат коса.“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град