интересно

Начало | интересно | Една страхотна нощ в лунапарка

Една страхотна нощ в лунапарка

Ясмин Радуан | 2014-01-08

Една страхотна нощ в лунапарка

Здравейте,

Искам да ви разкажа за най-страхотната ми случка, която се състоя в лунапарк. Беше вечер. Около 22 или 23 ч., тъй като Истанбул се водеше голям среднощен живот. Беше ни скучно и решихме да се поразходим – аз, леля ми и двамата ми братовчеди. Единият е на 13, а другият – на 22. Стигнахме до лунапарка, който беше огромен. Имаше толкова много забавления и не можех да избера само няколко от тях и затова се разходихме.

Паркът беше близо до Босфора. И морето беше точно пред нас. Беше много красиво. Тогава седнахме на една пейка и аз и братовчед ми, който е на 13 започнахме да оглеждаме небето. Изведнъж забелязахме нещо. Минаха ни всякакви мисли, сред които и това, че са извънземни, в които аз не вярвам. Но се оказа, че това се били хора в балон, който лети в небето. На мен това ми се стори странно тъй като беше нощ. И не ми е хрумвало такова нещо. Разходихме се още малко и най-накрая реших на какво да се кача. За мен това беше голямо решение тъй като щях да се кача на високи неща, а мен ме беше страх от високо.

Първото нещо на което се качих с 22-годишният ми братовчед беше едно виенско колело високо около 22 етажа. Качихме се и по чудо аз не исках да слизам. Второто нещо на което се качих с 22-годишният ми братовчед беше едно влакче, което беше супер бързо и те обръща с надолу главата. Беше супер, а на завоите на влакчето пищях без да спирам, което до някъде беше и смешно. Третото нещо, на което се качих сама беше една отново много висока въртележка. Признавам си, че отначало много ме беше страх, тъй като ме обръщаше надолу с главата. За щастие аз знаех малко турски и едно момче ми каза да спра да се държа, защото се усеща как ни въртят. Послушах съвета му и това ми беше от полза. Беше изключително. Може да звучи смешно, но звездите се виждаха както хората, а те като мравки. Наистина беше върховно, но най се радвах, че се престраших да се кача на тези неща.

След това си взехме захарен памук и отидохме на едно кафе. Но за да стигнем до него, трябваше да се качим по много, много стълби. Но колкото и изморяващо да беше гледката беше страхотна. Цялото море се виждаше, а отстрани се виждаше градът. Аз пих топъл шоколад. И наистина си изкарах страхотно. Имах чувството, че цялата нощ трябваше да се нарече "висока" . И след всичко това аз не се бях изморила. Изкарах си прекрасно, но братовчед ми, на 13 го беше страх, а и той не се пада по тези неща. Прибрахме се и след това се натъпкахме със сладко. Гледахме телевизия и заспахме чак в 02:00. И разбира се станахме в 12:00. Е, искам да кажа на тези, които имат страх от нещо да се престрашат. И съм сигурна, че ако го направят после това, от което ги е било страх ще им стане любимото нещо. Така се случи и с мен.

Участва в конкурса "Моето най-страхотно преживяване"



Коментари
14 коментара

Monika Sarmova, 15 г.,

Публикувано на 08.01.2014

Super e

ники , ,

Публикувано на 08.01.2014

Много е хубаво!браво! :-*

Диди , ,

Публикувано на 09.01.2014

Явно си прекарала много интересно! :) Браво! :)

Вярвам , ,

Публикувано на 09.01.2014

Ясмин, интересна е, браво! :-) Само да кажа, че аз вярвам в извънземни, защото те наистина съществуват. Разбира се, това е въпрос на мнение: някой вярват, други мислят, че в цялата галактика има нищо и никакви 7 млн. хора. Не те обиждам, не искам да прозвучи това, просто казвам. О, и аз обичам захарен памук!

вики , 13 г.,

Публикувано на 09.01.2014

Била съм в Инстанбул но не и на тоуи лунапарк . но в Къолн(Германия) Има страхотен лунапарк трябва да го посетиш Както и Дисниленд в Париж Е и в лос анджелис става но в париж е по хубав препоръчвам ти ги

Вярвам , ,

Публикувано на 10.01.2014

Ясмин, отново да кажа, че ми харесва, не ти намеквам нищо с това за извънземните. А, и съм допуснал грешка – вместо 7 милиарда, съм писал 7 млн.

Симона , ,

Публикувано на 10.01.2014

Много ми харесва това разказче

Ясмин Радуан, 11 г.,

Публикувано на 10.01.2014

До Вярвам:Спокойно не си ме засегнала,все пак както ти каза-всеки има свое мнение :) И да може би наистина съществуват

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 11.01.2014

Много е увлекателно! Поздравления,Ясмин!

Успех , ,

Публикувано на 12.01.2014

Поздравления!Така се увлякох че дори незнам как толкова бързо го прочетох.Успех. :)

Сами , 14 г.,

Публикувано на 12.01.2014

Много ми хареса,може би защото и аз обичам екстремните неща.Браво!

Даниела , ,

Публикувано на 13.01.2014

Много е хубаво!

Emiliq , ,

Публикувано на 13.01.2014

Haresva mi

Pavche Любенова, 12 г.,

Публикувано на 26.01.2014

КОлко ЯКО!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град