важните неща

Начало | важните неща | Домашният ми любимец вече го няма... Как да се почувствам по-добре!

Домашният ми любимец вече го няма... Как да се почувствам по-добре!

Аз детето | 2019-10-07

Домашният ми любимец вече го няма... Как да се почувствам по-добре!

Ще ви разкажем една история, една малко тъжна история, която всеки от нас е преживял! Той за съжаление невинаги е весел. Естествено, че трябва да се стараем да гледаме от най-положителната страна на всичко, но има и моменти в които това става доста трудно. Такъв момент е изпитала 11-годишната Елена, която имала коте на име Канела. Всяка вечер, когато Елена се връщала от училище, тренировка или друго място нейната пухкава Канела винаги я посрещала на вратата. Момичето я прегръщало, играело си с нея и се радвало. Това се случвало години наред, докато един ден котката просто вече не била там. Нямало я и никъде вкъщи и след като Елена попитала родителите си къде е, те със съжаление в очите ѝ казали, че Канела е „отишла на по-добро място“.

Както казахме милиони хора по света имат домашни любимци и милиони хора са изпитвали това чувство. Може би дори се е случвало на вас или ваш приятел. Това е много тъжно, защото да имаш домашен любимец означава да имаш специален приятел и дори още един член на семейството! За съжаление домашните любимци не могат да останат с нас завинаги. Както всички живи същества те също някога умират. От старост, от болест или от злополука – всичко може да се случи. И когато научиш тъжната новина ти просто се натъжаваш много и имаш чувството, че светът вече няма смисъл. Иска ти се да плачеш и това е нормално. Може дори и да се ядосаш защо това се е случило точно на теб и точно сега, но и това е нормално. Може дори и да изпитваш вина, че не си се грижил достатъчно добре за любимеца си и това също е в реда на нещата. Понякога дори може и да те е срам, че изпитваш всичко това и да не искаш да го показваш, а точно това е, което трябва да направиш!

Не се срамувай от чувствата си! Даваме ви този съвет като хора, които са имали домашни любимци! Нормално е да сте тъжни, когато те вече не са сред вас и не бива да го криете. Напротив: споделете с родителите си чувствата си или пък дори с приятел – те ще разберат и ще знаят как да ви утешат. Дори и самото споделяне ще ви успокои, защото когато споделиш нещо с някого, нещо, което те тревожи и тормози ти веднага се чувстваш по-добре. Това го гарантираме! Те също ще ви кажат, че е наистина тъжно, когато любимецът ви вече го няма, но това е животът и че няма нищо лошо да си поплачеш. Говоренето с някого е най-добрият начин да се почувствате по-добре.

Какво друго можете да направите след това?

Ако след това продължите да се чувствате малко тъжни, то намерете начин да си спомните за вашия любимец. Спомнете си за хубавите весели моменти, които сте преживели заедно и се опитайте да забравите лошото. Вярвайте, че той сега се намира на друго място и е щастлив, може би дори ви наблюдава и със сигурност не иска да сте тъжен. Напротив, иска да си спомняте колко хубаво ви е било заедно и да бъде запомнен точно с това. Дори и да ви се струва, че няма такова нещо – мислете си така и ще видите колко по-добре ще се почувствате. Пък и никой не знае дали не е така наистина! Можете дори да напишете разказче или поема посветена на него! Това също успокоява! И най-важното – продължавайте да обичате своя любимец и да се радвате на всички други неща, които имате и които ви се случват, защото животът в крайна сметка продължава и както вече ви казахме сме убедени, че приятелят ви би искал да продължите да се радвате!

Снимка: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град