покани

Начало | покани | Детски ателиета по рисуване и фотография с вход свободен

Детски ателиета по рисуване и фотография с вход свободен

Аз детето | 2013-10-25

Детски ателиета по рисуване и фотография с вход свободен

От тази събота, 25 октомври, започват безплатните занятия по рисуване и фотография в Софийската градска художествена галерия. Занятията по рисуване се провеждат всяка събота от 11:00 ч., а по фотография от 15:30 ч.

Организаторите от Фондация Easyart продължават образователните си програми от миналата година - "Изкуство за малките" и "Фотография за малките". Сбирките дават възможност на децата да рисуват, да снимат и да се забавляват и по непринуден начин да се запознаят с произведенията на изкуството в галерията.

Двете ателиета са спонсорирани от Фондация Америка за България, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители. В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади преподаватели – студенти от Национална художествена академия.

Рисувайки в залите на музеите, децата имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочуствие и самоувервеност на истински творци.

Заниманията по фотография от своя страна се водят от Алберто Стайков – художник фотограф. Децата получават теоретична информация за фотографското изкуство, практически насоки и конкретни задачи, които да изпълняват заедно.

„Истината е, че в музеите има нужда от подобни инициативи, специално насочени за детска аудитория. Децата обичат изкуството, но не винаги намират галериите и музеите за привлекателно място. Те обичат да рисуват, а не всички имат възможност да посещават частни школи. Програми като нашите дават възможност повече деца да се докоснат до света на изкуството по един забавен начин, да посетят галериите и музеите, като специално за тях там има активности, които да привлекат вниманието им и да провокират интереса им. – споделя Станка Желева /председател на Фондация Easyart/ - Благодаря на нашите партньори от Америка за България и Софийска градска галерия, с които работим, затова че ни се довериха и направиха тази инициатива възможна.”



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град