интересно

Начало | интересно | Децата от Босилеград

Децата от Босилеград

Николета Запрянова, 9 г., София | 2009-01-04

Здравейте приятели на Аз-детето.
Децата от танцова формация "Блясък"  се завърнахме от Босилеград - Сърбия. Искам да ви разкажа за децата на Босилеград.
Когато пристигнахме, те ни посрещнаха и ни поздравиха. Всички те говорят на български език. Тези деца са най-страхотната публика, която съм срещала. През цялото време докато танцувахме те ни викаха "Браво, браво". След това Дядо Коледа и Снежанка им раздадоха подаръци - кукли, камиончета. Те толкова много се радваха. Дори по-големите деца - тези, които са в 9 клас. Имаше момчета които се радваха на футболни топки. Разбирате ли, те се радваха на най-малкото нещо. Очите им бяха грейнали от щастие, а моите бяха пълни със сълзи, защото повечето деца са бедни и нямат дрехи.

Босилеград е хубав град, но има голяма безработица. Повечето от тях се занимават със селско стопанство. Всички те са българи и говорят на български език. Благодарение на Столична община и кмета Бойко Борисов бяха раздадени тези подаръци. Искам да организираме благотворителен концерт за децата на Босилеград, но не знам как. Ако може Аз-детето да ми помогне, за да може когато отново отидем за Великден, за да им занесем дрехи и подаръци. Защото те са най-страхотните деца. Все още съм развълнувана и изпитвам тъга.

Изказвам голяма благодарност на Столична община и разбира се на Милена Панова за това, че макар и за кратко успяха да стоплят сърцата на децата на Босилеград.

Как мина концертът на формация "Блясък" и клуб "Младост"
С много радост завърши концертът на формация "Блясък" в София
Концерт за децата от Босилеград - Сърбия



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град