интересно

Начало | интересно | Българчета с три титли на световен конкурс за красота

Българчета с три титли на световен конкурс за красота

Аз детето | 2008-12-17

Българчета с три титли на световен конкурс за красота

На световния конкурс за красота “Крал и Kралица на Вселената 2008” (King and Queen of  the Universe), който се проведе на 13 декември в Йоханесбург, Южна Африка, българчетата обраха призовете и се наредиха сред световните “Крале и Кралици на Вселената” в своите възрастови групи.

Николаос Йоаннис Козас (5 год.) стана “Крал на Вселената”, 8 – годишният Марк-Антоний го последва като “Първи Принц на Вселената” и 4-годишната Мина Георгиева грабна приза “Първа Принцеса на Вселената”. И тримата са победители на Националния конкурс “Визаж Мини Моделс” 2008.

С участието си на световния детски форум за таланти българчетата повториха успеха на миналогодишния участник – 5-годишният Алекзандър Симеонов от Козлодуй.

За да се преборят с многобройната конкуренция, малчуганите трябваше подготвят кратък разказ за себе си и страната си на английски език, да танцуват в национални костюми и да дефилират в официални тоалети.
За артистичните им умения спомогна не само участието във “Визаж Мини Моделс”, но опитът им на мини модели – и тримата са познати от страниците на детски списания.

Марк-Антоний е роден на 10 декември 2000г. в Плевен. През същата година е избран в конкурс на списание ”Девет месеца” измежду 2000 бебета  за корица на списанието. По същото време има и публикувани снимки в списание „Мама”, за рубриката им „Бебе”. В момента е ученик във втори клас в „Професионална гимназия за чужди езици”- Плевен.
Любимите занимания на Марк са изучаването на английския език и компютрите.
През месец май 2008 г., се явява на конкурс „Мини Мистър Плевен” и печели Първо място. Това му дава право да участва в конкурса „Визаж Мини Моделс България”, където отново печели първо място в категорията -7/9 години.
Снимал се е в реклама за детски стоки.
   
Николаос Козас е роден на 16 април 2003 г. в Благоевград.
Тази година печели първо място на "Визаж Мини Моделс" – Благоевград, след което става победител и в националното издание на конкурса. Избран е за лице на сп. “Моето дете”.
Нико обича да рисува и посещава група по рисуване в местния център за работа с деца. Занимава се с танцуване и английски език. Интересни са му енциклопедиите с животни и като порасне иска да лекува буболечки и влечуги

Мина Георгиева е на 4  от София.
Мина е щастлива, че успя да посети страната на лъвовете, защото много обича животните и любимите й филмчета са "Цар Лъв" и "Див живот". Мечтае като порасне да станe ветеринарен лекар и да помага на всички животни.

Вижте и снимки от събитието



Коментари
4 коментара

Теодора Николова, 8 г.,

Публикувано на 24.12.2008

яко

Йовина Петрова, 11 г.,

Публикувано на 24.12.2008

Оле ле момиченцето(Мина Георгиева) е супер сладко. Е и момченцата(Марк-Антоний и Николаос Козас) не са чак толкова зле и те са си супер яки.

Генка Терзиева, 12 г.,

Публикувано на 12.01.2009

много яко

Симона Щърбева, 20 г.,

Публикувано на 10.11.2009

да мнго яко

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град