важните неща

Начало | важните неща | Децата не трябва да бъдат малтретирани

Децата не трябва да бъдат малтретирани

Емине Сейд | 2010-11-26

Всички са съгласни, че държавата трябва да защитава и пази своите граждани. Но не само държавата, а и всички граждани трябва да съдействат за това. Защото те трябва да съобщават за случай на насилие и тогава държавните органи вземат мерки. Ако не съобщават такива случаи на насилие и малтретиране, то те ще се увеличават и в един момент няма да можем да направим нищо.

Институциите не винаги могат да знаят за извършено насилие – някой трябва да съобщи за това. Особено важно е да се съобщава за малтретирането на дете, защото то не може да се защити, като възрастен човек. Също така може да се увреди психическото му здраве. Когато пораснат тези деца, които са били малтретирани и насилствани, има голяма вероятност и те да станат насилници и да малтретират своето дете.
Аз гледах по телевизията психолози, които казваха, че тези деца като пораснат правят същото, което са им причинявали. Някои родители експлоатират децата си. Карат ги да просят от хората или ги насилват да работят работа, която не е по силите им. Някои родители чупят ръцете или други части от тялото на децата си, за да изглеждат по-жалки и да могат да печелят повече пари. Но не трябва да е така.

Участва в конкурса "Правата на децата"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град