игри за навън

Начало | игри за навън | Да поиграем на „Angry Birds“ и „Лайкове“ навън

Да поиграем на „Angry Birds“ и „Лайкове“ навън

Аз детето | 2016-03-15

Да поиграем на „Angry Birds“ и „Лайкове“ навън

Идва пролет, след това идва лято – два от най-любимите сезона на всички деца и родители. Знаете, за вас са любими, защото има ваканции и повече време за игри, а за родителите, защото смятат, че по-често ще излизате навън да се забавлявате, но понякога това не се случва. Всички сме виждали забавната, а понякога и не толкова забавна картинка как дете седи пред компютъра и майка му казва да излезе навън да поиграе и то излиза – държейки таблета... Разбира се, ние напълно осъзнаваме, че светът днес е съвсем друг и игрите и вашите предпочитания са други. Затова решихме отчасти проблема, като ще ви предложим да пренесете две игри в реалността и да отидете да посъберете малко слънчеви лъчи и да се позабавлявате също така хубаво!

Angry Birds наистина

Няма човек по света, който да не е чувал за тази игра. Тя съвсем не завладя само вас. Ако трябва да сме честни, накрая възрастните се оказаха далеч по-зарибени по нея. Но какво ще кажете да пренесем играта навън, да я издигнем до ново ниво и да я извадим от виртуалния в реалния свят. Лесно е! Ще ви трябват само няколко кутии, боички и 2-3 плюшени сърдити птици, които да купите. Има такива, които хич не са скъпи. А и също и прашка, но ако не ви се прави и това, може и просто топка. Оцветете кутиите в зелено и след това им нарисувайте вежди, очи и зурла. Сами знаете как изглеждат онези зелени прасета... След това просто излезте навън: в близкия парк, на детската площадка пред блока или в двора на близкото училище. Наредете кутиите както ви харесва – може като пирамида, може една до друга, може една зад друга. Отдалечете се на известно разстояние и започнете да хвърляте сърдитите птици по прасетата. Същото е като в играта, нали?

Ако пък искате, има и друг вариант, ще ви трябват зелени балони и кашони. С черен маркер нарисувайте отново муцуната на прасетата и наредете кутиите и балоните точно като в играта и целете.

Само дето е далеч по-забавно и приятно.

Игра на „лайкове“

Тази игра си е доста класическа, и е известна като игра с щипки, поне за някои страни от Европа, но ние решихме да я направим по-забавна, като добавим и малко технология, с която вече така сме свикнали и без нея не можем да живеем, особено ние възрастните. Става въпрос за една популярна т. нар. социална мрежа, сещате се... Няма да ѝ правим реклама сега! ;-) Но да говорим по същество. Ще ви трябват около 20 щипки и още толкова малки листчета хартия и тиксо. На листчетата нарисувайте палец нагоре със син ръкав, знаете. След това с помощта на тиксо залепете на всяка щипка по едно такова и играта може да започне.

Всяко дете трябва да има по една защипана на гърба си щипка или ако не сте 20, а по-малко по равен брой щипки или вече ще им викаме „лайкове.“ При „Едно, две три... започни!“, всеки започва да гони всеки и да се опитва да му вземе „лайковете“, но без да изгуби своите, ако остане без нито един – изгаря. Победител е този, който събере най-много „лайкове“.

Сами виждате, игрите могат да бъдат забавни и навън!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град