новини детски

Начало | новини детски | Безплатна ИТ школа ще обучава децата от Банско

Безплатна ИТ школа ще обучава децата от Банско

Аз детето | 2022-09-19

Безплатна ИТ школа ще обучава децата от Банско

Първа безплатна ИТ школа за деца отваря врати в курортното градче Банско. Програмата „Дигитални науки“ има за цел да насърчи образованието на ученици от 5-ти до 7-ми клас и да подпомогне развитието им в тази сфера от ранна възраст. Обучението е част от Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, която предоставя възможност да се обучават на програмиране и дигитални технологии, и се провежда в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ).

Програмата „Дигитални науки“, която ще се реализира в новосъздадената школа, има за цел да насърчи образованието на деца от 5-ти до 7-ми клас и да подпомогне развитието им в тази сфера от ранна възраст. Бош Инженеринг Център София подкрепя инициативата с дарение, което осигурява провеждането на школата, в която да се обучават учениците и ангажирането на преподаватели. Представители на Центъра участват активно в проекта.

Школата ще стартира с прием на 20 ученика, като обучението се планира да започне около средата на октомври 2022 г., а общата му продължителност ще е 72 часа. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването за „Дигитални науки“ става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври и включва попълване на електронна форма, както и приемен тест.

Училищна Телерик Академия е безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици. От създаването ѝ през 2010 г. до днес тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 години на програмиране и дигитални технологии.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град