новини детски

Начало | новини детски | Българска ученичка е на първо място в най-голямото състезание по английски език в света

Българска ученичка е на първо място в най-голямото състезание по английски език в света

Аз детето | 2022-10-03

Българска ученичка е на първо място в най-голямото състезание по английски език в света

Гордост за страната ни донесе шестокласничката Боряна Ангелова, която спечели първо място за ниво А1 и сред всички участници в международния кръг на най-голямото състезание по английски език в света – Kangaroo Global Linguistic, получи най-висок брой точки, с което заслужи и престижната награда „Общ победител за 2022 година“, съобщават от КРОСС. Тя е възпитаничка на столичното 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“.

Международният кръг на състезанието се проведе от 23 до 25 септември в гр. Солун. Във всяко от езиковите нива наши ученици от цялата страна показаха отлични резултати и заеха челни позиции. В ниво А2 на 4-то място се класира Димитър Бончев от Училища за чужди езици „Александър“, гр. Бургас. В ниво B1 – 2-ро място спечели Надежда Дюлгерова, ПГ „Пейо К. Яворов“, гр. Петрич и в ниво B2 – 4-то място зае Жасмин Ялчън, ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Престижната надпревара се организира за поредна година у нас от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, която получи наградата „Най-добър партньор за 2022 г.“.

Националният кръг на състезанието се проведе на 19 март в гр. Гоце Делчев, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“. В него участваха близо 600 възпитаници от 8 до 18-годишна възраст от 118 училища – членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. „Изключително горди сме от постиженията на нашите ученици. За поредна година те показаха отлични резултати в съревнованието с участници от цял свят. Признателни сме на учителите, които ги мотивират и им предоставят ефективна подготовка, което определено се вижда от резултатите. Пожелаваме още много първи места на будните български ученици“ – коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство „Клет България“. Членове на Асоциацията са над 150 училища, които имат възможност да работят в близост с най-старото и едно от най-авторитетните издателства в света – Cambridge University Press. Те първи получават информация за най-новите издания, участват в организираните специални промоции и събития, срещат се с едни от най-известните английски лектори.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. В асоциацията членуват 150 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град