важните неща

Начало | важните неща | Безопасност на басейна – няколко лесни съвета за това какво да правим и какво не!

Безопасност на басейна – няколко лесни съвета за това какво да правим и какво не!

Аз детето | 2023-06-22

Безопасност на басейна – няколко лесни съвета за това какво да правим и какво не!

Обичате ли да плувате? Няма нищо по-хубаво и приятно да плуваш през лятото. В горещите дни не само ще се разхладите, но и ще спортувате както никога преди. Да, плуването може и да е забавно, но също и е много полезно. То всъщност е смятано от всички за един от най-полезните и интересни спортове измислян някога. При това въобще не е задължително да отидете на море, за да плувате. Градският басейн предлага същото интересно изживяване близо до вас. Единственото, което трябва да направите, за да остане прекарването забавно е просто да следвате правилата. Забелязали сте, че на всеки басейн има правила, които трябва да спазвате, нали? Те са вашата безопасност! Дори и да не сте ги прочели, не се притеснявайте, следващия път, когато отидете просто ги прочетете. Преди това обаче прочетете и нашите кратки, но важни съвети, които важат за всеки един басейн и ще ви спестят всякакви проблеми.

Ето какво трябва да правите и какво не, когато сте на басейн!

Ходете бавно около басейна – мокрите подове могат да бъдат много хлъзгави и не искате случайно да паднете.

Съветваме ви да не влизате в басейн ако няма възрастен, който да ви наблюдава.

Проверявайте маркерите за дълбочина отстрани на басейна. Те ви казват колко е дълбока водата в различните точки. Това ще ви помогне да не се озовете в екстремно опасна ситуация.

Ако не сте добри плувци не разчитайте на надуваеми топки и подобни играчки да ви помагат. Те може да са много забавни за игра във водата, но не могат да помагат за плуване.

Вместо това използвайте дъска или възглавничка. Те са най-добрите помощници на всеки начинаещ плувец.

Ако към басейна има водна пързалка то задължително първо прочетете всички инструкции свързани с нея. Обърнете внимание дали сте на достатъчно години, дали сте достатъчно високи или дали плувате достатъчно добре за пързалката. Това е наистина важно и ако случайно не отговаряте на някое от условията не се разстройвайте. Понякога така е по-добре.

Не се гмуркайте в басейн, без да се консултирате първо с възрастен или със спасител. Ако водата е твърде плитка, може да ударите дъното и сериозно да се нараните.

Излизайте от басейна задължително по предвидената за това стълбичка. Не бива да се набирате по ръба, защото можете случайно да се подхлъзнете и да не бъдете съвсем подготвени за досега с водата точно в този момент.

Не скачайте върху хората и не играйте по груб начин във водата. Отнема по-малко от 2 минути, за да се удави човек, когато главата му е под вода. Така че бъдете много внимателни!

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град