новини детски

Начало | новини детски | Авторката на "Мистър Фини и светът надолу с главата" отново идва в България и носи много забавления и изненади

Авторката на "Мистър Фини и светът надолу с главата" отново идва в България и носи много забавления и изненади

Аз детето | 2012-09-13

Авторката на "Мистър Фини и светът надолу с главата" отново идва в България и носи много забавления и изненади

Холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе идва в България за втори път, за да открие Европейската седмица на мобилността.
На 16 септември 2012, неделя, от 11 часа, в Южния парк в София, принцесата ще постави начало на инициативите от седмицата заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова, посланика на кралство Нидерландия Карел ван Кестерен и основателя на фондация Credo Bonum, Цветелина Бориславова.

По време на откриването на централния вход на Южния парк от бул. „Витоша“ ще се проведат безплатни образователни турове с колела, предоставени от организаторите, на които деца и възрастни ще могат да научат повече за безопасното придвижване с велосипед в градска среда.

Ще има още и кът за четене и оцветяване, в който всеки ще може да се запознае с героите от книжката за деца на принцеса Лаурентин – „Мистър Фини и светът надолу с главата“. За най-малките е предвидена работилница с картонени кутии, както и оцветяване на двуметрово лого на София 2019: кандидат за европейска столица на културата.

Принцеса Лаурентин, която беше в България миналата година за представянето на детската си книга на екологична тематика „Мистър Фини и светът надолу с главата“, ще вземе участие в детска работилница, посветена на опазването на околната среда, в галерия Credo Bonum на 15 септември от 15:30 часа. Входът е свободен за всички малчугани, които искат да оцветяват специално направена за уъркшопа голяма картина от книжката, да чуят за приключенията на мистър Фини лично от принцеса Лаурентин, както и да научат истории за застрашени видове животни и изчезналите преди хиляди години от България диви коне, които днес се завръщат у нас. Децата ще научат още какво е тарпан, къде живее късорогото говедо, каракачанският кон, как зубрите могат да възстановят дивата природа и други инициативи по проекта „Ново Тракийско злато“.

Освен с много нови знания, децата ще си тръгнат и с подаръци. Принцесата ще се включи и в редица други инициативи, свързани с Европейската седмица на мобилността, като „зелена“ разходка на колело из София, както и среща с холандски компании, относно техните устойчиви практики в България.

Посещението на принцеса Лаурентин ван Оранйе в България се организира с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия.

Вижте още:
Принцеса Лаурентин разказва за Мистър Фини
Мистър Фини и вълшебният диамант
Пътешествията на Мистър Фини
Мистър Фини и пчелите
Мистър Фини спасява малък таралеж
Къщата за игра на Мистър Фини и Розово пиперче
Рисунките от конкурса "Приключенията на Мистър Фини"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град