играчки

Начало | играчки | LEGO представи комплект, базиран на историята на Снежанка – ето какво ви очаква

LEGO представи комплект, базиран на историята на Снежанка – ето какво ви очаква

Аз детето | 2024-02-29

LEGO представи комплект, базиран на историята на Снежанка – ето какво ви очаква

LEGO представи комплект, базиран на класическата анимация на „Дисни“ „Снежанка и седемте джуджета“. Новият конструктор съдържа къща с джуджета с вътрешни стаи и няколко допълнителни мини-локации: кладенец и морава със стъклен ковчег. Къщата се отваря, за да разкрие спалня, трапезария, кухня със запален огън (включени батерии) и мазе със съкровища. Комплектът включва 10 фигурки: 7 джуджета, Снежанка, стара просякиня (дегизираната кралица) и принц. Включени са също животни, отровна ябълка, съкровище и инструменти за джуджетата. Комплектът се състои от 2228 части. Той ще бъде пуснат в продажба на 4 март на цена от $220.

Разопаковане на частите, инструкциите и листа със стикери

Кутията е това, което бихте очаквали от този комплект, но се оказа много по-голяма от очакваното. Картината отпред е почти в мащаб 1:1 със завършения модел. Също така е хубаво, че на гърба има инкрустация. Вътре има четиринадесет торби, номерирани 1-14, както и две тъмнокафяви основи 16×16. Инструкциите идват като дебела книга. Вътре имат същото изображение от кутията, увеличено. Има и много изображения на модели от реалния живот, използвани за създаване на играчката. Листът със стикери е приятно малък. Това, че те изобщо съществуват, е необходимо зло, защото отпечатването и съхраняването на частите за всяка индивидуално наименувана основа би било разбираемо скъпо.

Строенето

Както във филма, строителството започва с кладенеца на желанията, където Снежанка пее за надеждите си да намери истинска любов. (Разбира се, малко е ужасно, че принцът се появява от нищото и се промъква, за да я изплаши до смърт за първата им среща, но нека се съсредоточим върху модела.) Това е сладка малка конструкция и включва две птици с които тя пее. След това преминаваме към нашата първа половина на вилата. Тук полагаме пода за масата за хранене, прага на вратата и основата за камината – включително светла тухла. Уместно получаваме и още две катерици и заек. Оттам бързо изграждаме първите си стени, прозорци и камината. Вътре го има часовника с кукувица от филма, както и предметите, които украсяват камината. Вилата на филма разполага с много дърворезби и е хубаво да се види, че дизайнерите са направили възможно най-много от тях в комплекта. Започваме със совите, които украсяват откритите греди от външната страна на вилата. В крайна сметка ще има поне 12 от тях, включени в комплекта. Докато сме в тази фаза, добавяме и листа над прага на вратата и изграждаме каменната зидария на камината.

Връщайки се обратно вътре, добавяме малки столове и маса, пълна с чаши, купи и чинии. Добавяме и вратата, която изглежда страхотно отвън, със своите богато украсени панти. След това насочваме вниманието си към другата половина на къщата, като полагаме основата със зеленина и килим. Тази половина на къщата съдържа мивката, тезгяха, бурето. Правим и малка каменна облицовка по екстериора. С по-внимателно вглеждане вътре откриваме пая от цариградско грозде, който прави Снежанка с името на Гръмпи върху него. Докато се качваме нагоре (имайте предвид, че този комплект не включва стълбите, въпреки че виждаме много от тях във филма), е време да построим леглата. Те използват отлично страхотен нов елемент: плочка с разширен полукръг 2×2. Останалите стикери се използват тук за идентифициране на леглата, които имат уникален дизайн.

Леглата са доста удобни в стаята. Поглеждайки назад към филма, е смешно, защото стаята всъщност е доста голяма, но леглата са плътно притиснати едно до друго, както са тук. Красиво допълнение, което не се вижда във филма, е куп скъпоценни камъни, скрити в гредите. Различни контейнери съдържат солидна шепа скъпоценни камъни. След като горният етаж е завършен, време е да направим покрива. На този етап инструкциите ни дават забавно и много необходимо напомняне да организираме частите предварително. Без това е вероятно тези части да бъдат изхвърлени и смесени заедно (те вече идват полусортирани в няколко торби). Във всеки случай се спасете от главоболие и обърнете внимание на предупреждението!

Има много потенциални начини да се опише изграждането на покрива. Някои може да кажат, че е досадно, а други може да кажат, че е терапевтично. Първите слотове за групиране се събират идеално за дясната страна на сградата. Следващият сегмент е същият като по-малките, само по-голям. Във филма има произволна малка къщичка за птици, забита в сламения покрив, и тя е включена и тук. Последният панел може да се сваля за достъп до спалнята и включва хубав заоблен прозорец. Във филма не се вижда или признава работна маса за скъпоценни камъни, но това е добре дошло допълнение, което ни предоставя повече скъпоценни камъни! Като цяло има включени по няколко от всеки цвят!

Пред вилата има бреза. Тя използва елементи от морски водорасли – нови в бяло – за клоните. Включва и светложълта пеперуда, вероятно отдаваща почит на онази, която хвърчи около вилата, когато Снежанка я вижда за първи път. И в основата на дървото има още една сладка малка къщичка за птици. Завършваме процеса на изграждане с известния стъклен ковчег. Доизграждането е доста просто и включва дървета, които съответстват на тези от филма. Всяка от страните има 1×4 тъмнокафява плочка, отпечатана със златно „Снежанка“ върху тях.

Завършеният модел

След като бъде завършен комплектът е красив и наистина включва всичко, което бихте искали от филмовата вила. Страхотно е да се гледа както отпред, така и отзад. Въпреки че очевидно е насочен към по-големите деца, които просто обичат да строят Лего модели има и как да се играе с него. Също така е хубаво, че може да се отвори, за да можете да видите вътре. Наистина няма лош ъгъл! Що се отнася до практичността, нещата изглеждат подходящи. Джуджетата нямат гъвкави крака, така че стоят, а не седят на масата. Но без шапките си всички те наистина се побират в леглата си, ако поставите ръцете им правилно. Снежанка също пасва плътно в стъкления ковчег.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град