Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 причини да играете Hogwarts Legacy

5 причини да играете Hogwarts Legacy

Аз детето | 2023-02-20

5 причини да играете Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy е екшън игра от трето лице с RPG елементи. Действието се развива в края на 19 век в училището за магьосничество Хогуортс. Играчът също ще трябва да посети други места в процеса на преминаване на основната сюжетна линия. Главният герой на играта е ученик от петата година на обучение. Героят може да използва древна магия, която е недостъпна за повечето магьосници във вселената на Хари Потър. Тази функция се превръща в ключ към началото на сюжета и сърцевината на цялостната история на играта. Звучи супер, нали? Затова ето ви нещо за размисъл – 5 причини да опитате играта, представени от голям фен на Хари Потър света.

1. Позната вселена

Hogwarts Legacy е разработен от феновете на франчайза, превръщайки го в игра с много познати елементи. Играта е пристрастяваща за хора, които се наслаждават на тази фантастична вселена. Във виртуалния Хогуортс можете да прекарате десетки часове в изследване на околната среда и изпълнение на различни задачи. Интересно е да се разхождате из училището, където можете да се запознаете с ученици, да наблюдавате какво се случва наоколо и да се насладите на атмосферата на магическо място, където мнозина биха искали да отидат от детството си. Hogwarts Legacy частично играе ролята на виртуален музей за онези, които не са дочакали заветното писмо с покана. Територията на замъка и непосредствените му околности са разработени в детайли и всички емблематични места са внимателно пренесени в играта. Има разпознаваем двор, голяма зала, библиотека, болнично крило, офиси, класни стаи и много други места. Също така, играчът определено ще посети Gringotts Bank, село Hogsmeade и Забранената гора. Ще отнеме много време, за да разкриете всички тайни, защото в Хогуортс има голям брой тайни проходи, водещи до подземия със странични задачи.

2. Препратки към книги и филми

Разработчиците са прехвърлили основните детайли от книги и филми, като не са добавяли практически нищо свое. В същото време Hogwarts Legacy не копира решения от кинематографичната серия. Тук е различен период от време, така че беше логично да се предположи, че много места тогава са изглеждали малко по-различно. В играта почти няма същите тези герои от франчайза, но разбира се, те не биха могли без познати фамилии. Например Уизли и Блек се появяват тук като важни лица. Филмите за Хари Потър се запомнят не само с визуалната част, но и с музиката. Саундтракът в Hogwarts Legacy е създаден от екип композитори, фокусирани върху работата на Джон Уилямс. Авторите са избрали сходни аранжименти, вмъкнали са познати мотиви и доста успешно са се справили с формирането на приказна атмосфера.

3. Способност да създадете свой собствен герой и да го развиете

В началото на играта трябва да изберете външния вид на главния герой. Можете да се ограничите до един от предварително подготвените шаблони или да подходите към персонализирането по-внимателно. В процеса на игра се отваря голям брой различни дрехи и аксесоари. Това са козметични артикули, но стилът на главния герой показва вкуса на играча. Освен това персонализираният външен вид помага при ролевите игри. Системата за изравняване в играта не е най-сложната, но е доста интересно да развиете „талантите“ на вашия магьосник. Можете например да се ровите в забранената магия, да тръгнете по опасен път с непростими заклинания и да станете майстор на Черните изкуства. Но от страна на света, да играеш ролята на честен Грифиндорец също е вълнуващо. Поне по време на първото изиграване. Изборът на играча до известна степен влияе на играта и историята. Нови заклинания се отключват по време на основни и странични мисии и повечето непростими магии могат да бъдат пропуснати напълно.

4. Добра механика на играта

Бойната система в играта е добре реализирана. Битките не се превръщат в размяна на едно заклинание... За различни видове врагове трябва да намерите свой собствен подход към атаките и защитата. Битките стават по-интересни от около средата на играта. Героят може да избягва и парира атаки, докато се противопоставя с впечатляващи комбинации от заклинания. Можете да дърпате противници, да ги събаряте, да ги взривявате, да ги подпалвате и дори да извършвате „непростими магии“. В същото време засегнатата зона се увеличава с добавянето на бонуси – ще бъде възможно да се справите с няколко врагове наведнъж. Възможно е да се събере голямо количество плячка, но дизайнерите на играта са планирали механиката, така че играчите да не се налага да правят безкрайно скучни неща, за да повишат нивото. Има десетки заклинания в Hogwarts Legacy, които са наистина полезни. Наградите за изпълнени задачи почти винаги са ценни – няма усещане, че времето е загубено. Можете да се движите из света на играта на метла и приблизително в средата на прохода става възможно да се прехвърлите на хипогриф и тестрал. Приятно е да видите околностите от птичи поглед. Жалко, че разработчиците на куидич са решили да го премахнат засега. Друга приятна характеристика на играта е възможността да оборудвате вашето пространство в стаята за помощ. Там можете да строите сгради, да се занимавате със занаяти и засаждане на растения, да развъждате сладки фантастични животни. Също така в Hogwarts Legacy ще можете да се ровите в отвари и дори да участвате в турнир за дуел за титлата шампион сред съучениците.

5. Сюжет с допълнителни куестове

Историята в Hogwarts Legacy е доста проста, в сюжета няма неочаквани обрати и дълбоки философски идеи. Диалозите и актьорската игра също не са впечатляващи. Както в други игри с отворен свят, основната линия избледнява на заден план, а страничните мисии заемат значителна част от времето. Авторите са свършили добра работа по някои от тези куестове. Играчът е представен на трима студенти, всеки със собствена история и нужда от помощ. В процеса на разкриване на тези разклонения на сюжета вие научавате за съдбата на вашите спътници и сте пропити с техните лични трагедии. Както бе споменато по-горе, в играта можете да изберете ролята на тъмен магьосник. Hogwarts Legacy върши добра работа за потапяне на играча във фантастичен свят и забавление в продължение на няколко десетки часа. В същото време има повече от сто странични мисии.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град