За родители

Начало | За родители | 4 начина да подкрепите учителите в името на детето – като започнете от вкъщи

4 начина да подкрепите учителите в името на детето – като започнете от вкъщи

Аз детето | 2023-03-20

4 начина да подкрепите учителите в името на детето – като започнете от вкъщи

Всяка учебна година има своите върхове и спадове. Напълно нормално е ученици, родители или учители да се чувстват развълнувани един ден от започването на училище и готови за лятната ваканция на следващия. Наличието на добра основа може да помогне за внасянето на ентусиазъм и отдаденост и да помогне на учениците да обичат ученето и да си помагат както сами, така и на учителите си. Има прости начини да подкрепите учителите и в крайна сметка да подкрепите и детето си. Ето четири неща, които учителите всъщност искат от родителите и които само могат да помогнат за спокойната обстановка на всички.

1. Еднакъв екипен начин на мислене

Ясно и просто, и двамата искате най-доброто за вашето дете. Няма учители, които да не могат да понасят децата и да искат да ги видят как се провалят (никога не съм срещал преподавател, подобен на г-жа Трънчбул от „Матилда“). Осигуряването на екипен начин на мислене между родители и учители помага на учениците да се чувстват сигурни и отговорни. Когато отношенията родител-учител са обтегнати или комуникацията стане обвинителна, никой не се чувства добре. Нека работите заедно, имайки предвид главната цел – щастливо дете, което обича учението. Трябва да вярвате, че възпитателите на децата ви правят каквото могат и ако имате въпрос, коментар или притеснение им кажете спокойно и веднага и те ще разберат всичко. Ето как се изгражда здравата връзка!

2. Четете, четете и четете у дома

Домашното, което много учители възлагат е комбинация от преглед на стар материал и изграден от уроци, преподавани в клас. През годините родителите искат повече домашна работа по ограмотяване и истината е, че учителите нямат време да създават изискан допълнителен материал. Четенето на книги Е домашното. Винаги. Създаването на домакинство, в което четенето се очаква и уважава, е изключително важно. Попитайте детето си за текущата му книга, заведете го в библиотеката и го накарайте да ви види как четете! За умните хора ежедневното четене е навик, който не подлежи на обсъждане. Практикувайте това, което проповядвате, нали?!

3. Съобразяване с времето

Учителите навсякъде намират малко време през целия ден, за да гарантират, че детето ви се чувства видяно и чуто. Моля, не ги карайте да работят през почивките. Трябва да ядат и да отделят малко време, за да се прегрупират (да не говорим за извънкласни дейности!). Създаването на прости процедури у дома ни помага да управляваме по-добре времето и в училище. Учениците, които идват подготвени със своя дневен ред, консумативи и, надяваме се, добър нощен сън, са готови да се захванат за работа по-бързо и да се справят със задачата.

4. Спокойна комуникация

Една бърза благодарност допринася много за подкрепата на големите учителски сърца. Също така е важно да имате предвид, че понякога липсата на новини от учителите е добра новина. Няма достатъчно часове в деня за предоставяне на лична ежедневна обратна връзка, така че е безопасно да се каже, че ако няма належащ проблем, денят е бил „както обикновено“. У дома разговорът за учебния ден е чудесен навик да започнете рано. Вместо „Как мина денят ви?“, опитайте с по-конкретни въпроси като „Какво беше това, което научи в училище днес?“, „Коя беше трудната част от деня?“ и „Как помогнахте на някого днес?“ Получаването на повече информация от вашето дете може да успокои ума на тревожния родител. И запомнете: родителите винаги ще бъдат първият и най-важен учител на своето дете.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град