сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – направете си цветен колаж с мидички

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – направете си цветен колаж с мидички

Аз детето | 2019-08-03

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – направете си цветен колаж с мидички

Какво ще правите през този топъл августовски ден? Може би сте на плажа и със сигурност ще се топнете в морето и ще сътворите някой и друг пясъчен замък! А може и да сте вкъщи и да се чудите дали да излезете навън или да си останете у дома с любимата компютърна игра. Каквото и да сте решили ви предлагаме да включите в днешната си програма и нашето предложение. Идеята ни този път е забавна, щура и цветна като самия месец август. Освен това нали знаете, че всеки ден трябва да правите нещо различно, за да не изгубите от сладостта на живота. Благодарение на тази идея не само ще оцените оставащите ви дни от лятната ваканция, но и ще съберете последните слънчеви лъчи и ще потворите на воля, за да подготвите въображението си за новите уроци. Вече нямате търпение да разберете за какво говорим? Да започваме тогава!

Сега за вас имаме и още една интересна творческа идея – тя е за тези от вас, които тази година са успели да посетят морето и не са забравили да си вземат някоя и друга мидичка, охлювче, камъче. Нали не сте забравили? Те са най-хубавите подаръци от него. Имате изобилие от тях? Чудесно. Отделете тези, които ви харесват, а защо пък не и тези които са се счупили при пренасянето и можете да си направите един истински шедьовър, който щом погледнете ще ви носи хубавите морски спомени и ще ви вдъхновява да пишете домашните си по-бързо и лесно.

Освен мидички за красивата картина ще ви трябват и четка, боички, лепило, хартия и картон. Прави се супер лесно и е много забавно. Залепяте листа за картона. Дори и той да е малко по-голям и да стърчи отвън това не е никакъв проблем. След това с лепило залепвате мидичките както ви харесва. Можете просто да ги разпръснете наоколо или пък да направите с тях различни форми – цветя от мидички става най-лесно. Както и да решите да го направите става красиво. Накрая оцветявате листа и/или мидичките с боички. Оставяте да изсъхне и сте готови. Имате най-интересната картина за вдъхновение и морски спомени.

За още по-готино можете да помолите мама или татко да направят две дупки в края на картона, да я вържат с въженце или прежда и да си я закачите някъде на стената. Но дори и просто да я закрепите накрая на бюрото пак си става супер. Красиво и приятно за гледане!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град