сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Вкусни мъфини изпечете и в кактус ги сложете!

Вкусни мъфини изпечете и в кактус ги сложете!

Аз детето | 2019-08-15

Вкусни мъфини изпечете и в кактус ги сложете!

Вижте тези красиви и вкусни мъфини в този красив кактус! Не, не сме били в пустинята с липса на вода и не виждаме мираж. Всъщност сме си вкъщи и ще правим парти – парти с много мъфини. На вас предстои ли ви подобно нещо? Да имате рожден ден? Да отивате на рожден ден на приятел или пък просто да си каните гости? Тогава защо не опитате и вие – става чудесно, много оригинално и всички ще останат очаровани и ще правят куп снимки. Ще ви питат как сте успели да направите това, а вие гордо, но скромно ще отговаряте, че е лесно.

И наистина е такова! Да си направиш поставка от кактуси за мъфини е повече от детска игра. Първо разбира се ще ви трябват и мъфини. Можете да си купите готови или да опитате една от тези чудесни наши рецепти. Вие избирате!
Вкусните мъфини на Ваяна
Кексчета с малко мармалад и много Падингтън стил
Само за три минути – кексчета с 4 различни вкуса
Много лесно и много шоколадово кексче, което можете да си направите още сега

Докато ги чакате да изстинат направете и кактусовите поставки. Пък и така ще сте заети преди да дойдат гостите и няма да ги изядете всичките, защото знаем колко трудно може да се устои на който и да било мъфин. Първо обаче ще ви трябват:

  • зелена дебела хартия
  • ножица
  • оранжева креп хартия
  • тиксо
  • 1 клечка за зъби

Помнете, че това са необходимите материали само за една поставка. Можете естествено да не правите за всяко кексче. Най-красиво става ако направите две-три такива поставки, сложите ги по средата на красива чиния, а пък останалите мъфини да наредите около кактуса. Сега ето и как се прави!

Първо си принтирайте нашия шаблон на малко по-дебела зелена хартия. Но ако нямате принтер или пък нямате такава хартия, не е беда – просто го прерисувайте на обикновена, не е трудно, стига да спазвате точно линиите. След това внимателно изрежете всички части, но запомнете – само дебелите линии се режат, а по пунктираните просто ще сгъвате малко след това.

Ако го правите от обикновена хартия не забравяйте да прерисувате всичко – и най-вече детайлите на кактуса, а след това го оцветете в зелено. Сега е време и за сглобяването. Малките правоъгълници и кръгчето ще са именно основната поставка за мъфина. Затова внимателно ги изрежете, след това ги съберете едно в друго при малките разрези, които направихте, а по пунктираните линии сгънете. Накрая залепете и кръгчето отгоре с помощта на тиксо. Трябва да получите ето това!

Сега е време и за самия кактус. Сгънете големия правоъгълник на фуния и го залепете, но преди това не забравяйте да поставите и поставката, която направихте преди малко, за да се уверите, че ще се побере вътре. Отново с помощта на тиксо залепете и двата „клона“ на кактуса от двете страни.

Това е! О, чакайте, питате за какво е оранжевата креп хартия. Ще накараме кактуса и кексчето да цъфнат, за още по-подходяща украса. Затова вземете дълго правоъгълно парче креп хартия и направете малки разрези, но само в единия край. След това навийте на върха на клечка за зъби и залепете отново с малко тиксо. Леко нагласете цвета и забийте в кексчето. Накрая го поставете в кактуса и сте готови. Вижте колко красиво и интересно се получава. Сега сте готови да блеснете пред гостите!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град