сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Свежарска картичка за подарък без повод

Свежарска картичка за подарък без повод

Мирела Любенова | 2019-07-26

Свежарска картичка за подарък без повод

Всички хора обичат картички, дори и да не си го признават. Всеки обича към подаръка да получи нещо красиво и приятно, което да запази за спомен и да е написано само за него. Картичките са наистина прекрасни! Но знаете ли, че можете да подарите картичка на мама, татко, друг член на семейството или близък приятел и без специален повод. Няма нищо по-хубаво, приятно и изненадващо от това да получите картичка без да има защо. Даже точно тогава е най-хубаво, защото просто не го очаквате. Още по-хубаво е, когато картичката е изработена от вас. Няма да повярвате колко хубаво ще се почувства мама ако и подарите свежарска лятна картичка преди да отиде на работа или пък просто ей така без повод дадете подобна на най-добрия си приятел. Вие ще прекарате приятно време докато я изработвате, а също е гордост от крайния резултат, а пък този, който я получи ще бъде изключително щастлив. Само една картичка пък всички печелят, особено, когато картичката е лятно тематична и толкова свежа! Готови ли сте вече да я направите?

Необходими материали за една картичка:

  • лист хартия
  • кафява темперна боя
  • ножица
  • лепило
  • вилица
  • 2 хартиени формички за кексчета (най-добре различни цветове)
  • цветни моливи и цветна хартия за украса
  • черен молив
  • картон

Прави се толкова лесно:

Първото, което трябва да направите е да нарисувате обърнат триъгълник. Лесно е! Просто единият ъгъл на триъгълника трябва да сочи надолу, за да прилича на фунийка за сладолед! След това намазвате долната част на вилица с кафявата темперна боя. Така ще е най-лесно да оцветите фунийката, така че да стане като истинска. След като по вилицата има достатъчно боя, просто я притискате към очертания триъгълник. Правите това няколко пъти в различни посоки и сте готови! Получава се ето това:

След като боята изсъхне просто отрязвате фунийката по очертанията. След това взимате картона и го сгъвате на две. От едната страна ще залепите сладоледа, а от другата можете да напишете готино лятно послание. Точно над фунийката залепете и две формички за кексчета. Най-хубаво ще се получи ако са два различни цвята. Лесно е! Просто разпънете формичката, така че да е плоска. Намажете я с лепило от вътрешната страна и след това я залепете точно над фунийката. Направете същото и с втората, като я залепите точно над първата. Ще се получи още по-хубаво ако леко се застъпват.

Накрая идва ред и на детайлите, за да бъде сладоледът истински неповторим. Можете да направите каквото ви диктува въображението. Можете да изрежете кафяви точки или квадратчета, които да приличат на парчета шоколад и да ги залепите. Можете да изрежете малки цветни лентички като захарни пръчици или пък просто да нарисувате плодове, пуричка или каквото друго решите.

За по-ясно можете да видите и видеото за изработка на тази готина картичка!

Най-накрая остава да напишете лятно свежо послание, да оставите лепилото малко да изсъхне и картичката ви е готова! Ще направи деня на всеки прекрасен, а и вижте каква красота сте направили съвсем сами!

Имаме и още идеи за интересни картички:
Лятна картичка
Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод
Красива картичка с малко прежда и много любов
Картичка рокличка
Картичка космосКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град