спорт

Начало | спорт | 12-годишна стана вицешампионка в 100-километровата Обиколка на Витоша

12-годишна стана вицешампионка в 100-километровата Обиколка на Витоша

Аз детето | 2020-07-27

12-годишна стана вицешампионка в 100-километровата Обиколка на Витоша

Александър Алексиев и Христина Козарева са шампиони при колоездачите в 100-километровата Обиколка на Витоша. 37-ото издание събра на старт над 1400 велосипедисти, които потеглиха по изнурителния маршрут събота сутрин на 25 юли. Стартът на колоездачите и дуатлонистите бе даден на зазоряване – още в 6 ч. в съботната сутрин от Дончо Барбалов, зам. кмет на София. „Искам да ви поздравя с това, че сте тук, на старт пред това предизвикателство, така всеки от вас вече е победител. Желая ви успех и в днешното изпитание и нови срещи в многото активности и събития на Столична община и „София – европейска столица на спорта,“ каза в краткото си приветствие Барбалов. След това желязната колона велосипедисти се източваше близо 10 минути към бул. „България“ в посока Бояна и после нагоре по пътя към Златните мостове.

При мъжете Александър Алексиев записа трета поредна победа при колоездачите. Резултатът му отново е уникален: 3.56:32, на 48 секунди от собствения му рекорд на трасето от миналото лято, когато стана първият в историята, обиколил планината под 4 часа. При жените Христина Козарева очаквано защити титлата си от миналата година. Състезателката на „Велораптор“ финишира за 5.29:02 ч., далеч от рекорда на Анелия Карагьозян от 2016 г. – 5.12:11 ч. Суперсензация бе второто място на едва 12-годишната Йоана Вълканова от „Олимп“, финиширала на 19 минути след шампионката. Трета е Ивета Костадинова, на 39 минути след победителката, която записа средна скорост 18 км в час.

Витоша100 е част от инициативата „София – европейска столица на спорта“ и се провежда при строго спазване на здравните изисквания.

Прочетете още:
Как да изберем най-подходящия велосипед?
Топ седем съвета за безопасно каране на велосипедКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град