новини детски

Начало | новини детски | Занимания по дигитални науки и разработка на игри ще има в София, Габрово, Враца и Разград

Занимания по дигитални науки и разработка на игри ще има в София, Габрово, Враца и Разград

Аз детето | 2018-01-29

Занимания по дигитални науки и разработка на игри ще има в София, Габрово, Враца и Разград

Нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград през февруари организират от „Телерик Академи“. Чрез новите програми децата ще развият ключови дигитални умения и ще се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането. С подкрепата на фондация „Америка за България“ участието на всички ученици остава безплатно, като им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

„Благодарение на съвместната ни работа през следващите три години близо 6000 ученици от 13 града в цялата страна ще преминат през програмите“, каза Надя Захариева, програмен директор „Развитие на частния сектор“ във фондацията. Приемът за програмите, които ще се провеждат в периода февруари – юни 2018 г., вече е отворен. Обученията са разделени в две групи – 4-7 клас и 8-12 клас, в които съдържанието и подходът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от кандидатите в София ще се изисква преминаване на входен изпит. Участниците получават сертификат за завършено обучение в края на програмата.

Дигитални науки (Digital Science)

Обученията по дигитални науки ще се организират едновременно в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни знания в областта или изявен интерес към програмирането. Участниците ще се подготвят за професиите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други и как да се предпазват от опасностите в интернет. Учениците в 4-7 клас е необходимо да кандидатстват на сайта на детската „Телерик Академия“, а тези в 8-12 клас – на сайта на училищната „Телерик Академия“.

Разработка на игри (Game Development)

Изцяло обновена, програмата за разработка на игри ще се провежда първоначално в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и креативността на учениците, които усвояват основите на програмирането, докато създават компютърни игри. Кандидатите в 4-7 клас е необходимо да се регистрират на сайта на детската „Телерик Академия“, а гимназиалните ученици в 8-12 клас – на сайта на училищната „Телерик Академия“.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град