новини детски

Начало | новини детски | Баба Марта бързала, мартенички вързала и конкурс за деца организирала

Баба Марта бързала, мартенички вързала и конкурс за деца организирала

Аз детето | 2018-02-06

Баба Марта бързала, мартенички вързала и конкурс за деца организирала

Конкурс за деца посветен на Баба Марта обяви Община Свищов. Начинанието се организира за трета поредна година и в него могат да се включат деца и младежи от цялата страна на възраст между 3 и 15 години. Това съобщи в ефира на радио „Фокус“, Румяна Кузева, началник на отдел „Образование и култура“ в Общината.

Категориите в които децата могат да развихрят въображението си са цели три: рисунка, мартеница и мартенско пано. „Идеята на конкурса е децата да се запознаят с традиционния български празник Първи март и със символиката на мартениците. Така ще се предадат високохуманните и универсални ценности на тази традиция, за да се създадат връзки между културите и да се отбележи първа пролет“ – каза Румяна Кузева.

За да участвате в конкурса внимателно си изберете в коя точно категория искате да се включите, защото всеки може да изпрати само една творба. Също така запомнете, че всяка рисунка, пано или мартеница трябва да бъде авторска. Форматът на рисунките трябва да е максимум до 50X60 сантиметра, а техниката е по ваш избор.

Така че помислете, подгответе се и сътворете вашето произведение, което можете да изпратите до 22-ри февруари 2018 година в отдел „Образование“ или Община Свищов – Анелия Димитрова.

Не забравяйте, че на гърба на всяка рисунка, пано или мартеница трябва да бъдат четливо изписани следните данни: вашите имена, точен адрес, навършени години, координати на учител и училището, в което учите, имейл и телефон за връзка.

Освен че ще получат награди, най-хубавите творби ще бъдат подредени в изложбената зала на къща музей „Алеко Константинов“ в град Свищов.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град