новини детски

Начало | новини детски | В Стара Загора децата също имат думата: за трета поредна година ще работи и Общински детски съвет

В Стара Загора децата също имат думата: за трета поредна година ще работи и Общински детски съвет

Аз детето | 2019-11-20

В Стара Загора децата също имат думата: за трета поредна година ще работи и Общински детски съвет

За трета поредна година в Стара Загора ще работи Общински детски съвет, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Сформирането на тазгодишния ще се състои днес, от 18 часа в залата на Младежкия дом. Представители на осем училища – XII ОУ „Стефан Караджа“, XI ОУ „Николай Лилиев“, СУ „Иван Вазов“, СУ „Васил Левски“, ОУ „Георги Райчев“, ОУ „Кирил Христов“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и Второ основно училище „П. Р. Славейков“, са заявили своето участие. Екипите ще представят вижданията на децата на тема „Защо сме в Съвета на децата и какво искаме да се случи в нашия град“.

Общинският съвет на децата е форма на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора в направление „Гражданско и неформално образование“. Целта е насърчаване участието на децата във вземането на решения, които засягат тяхното бъдеще. Съветът, създаден през 2017 година, е допълнителна подкрепа на децата в сферата на гражданското образование, ориентирано към формиране на умения за решаване на проблеми, произтичащи от реални житейски ситуации. Чрез участието си в Общинския съвет, децата могат да развият и усъвършенстват своите личностни качества – инициативност, любознателност, трудолюбие, воля, упоритост, комуникативност, самостоятелност в усвояването на знания и работа в екип.

На форума ще бъде представена досегашната дейност на Съвета на децата от 2017 г. досега.

Снимка: Община Стара Загора



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град