новини детски

Начало | новини детски | Джеф Кини – създателят на Дръндьото идва у нас през декември

Джеф Кини – създателят на Дръндьото идва у нас през декември

Аз детето | 2019-11-21

Джеф Кини – създателят на Дръндьото идва у нас през декември

„Имало едно време едно малко момче на име Джеф. Момчето растяло и четяло, четяло и растяло и ето че един ден малкото момче осъзнало как докато четяло, се е превърнало в младия господин Джеф Кини. Младият господин продължил да чете, но докато си четял, разбрал, че вече е пораснал толкова много, за да се нарича г-н Кини. Порасналият г-н Кини пак четял, но скоро осъзнал колко много му липсва малкият Джеф. Той всъщност бил голям, но дълбоко в себе си още носел детското. И от спомен на спомен г-н Кини започнал да рисува детството си. Рисувал ли, рисувал по спомени – понякога драсвал картинка, понякога пишел история. Драскулка след драскулка скоро се появил и образът на дръндьото.

Отначало дръндьото бил малко объркан, защото, докато пишел, се питал: ама това всъщност историята на моя живот ли е, или хрониките ми? И си рекъл: защо пък да не си водя един ДНЕВНИК? Така се появил „Дневникът на един дръндьо“ – донякъде бил дневник, но всъщност бил роман в картинки. И понеже нашият герой бил не просто дръндьо, а любопитен дръндьо, се отправил с дневника си на едно голямо приключение. Може би на най-голямото приключение в живота си. Първо се поразходил из Съединените американски щати. После му хрумнало, че щом може да пътува от щат на щат, защо да не попътува от държава в държава. Не след дълго вече пътувал от континент на континент и разказвал сладкодумно картинка след картинка, история след история.

Скоро се появил и в България. Отначало с плахи стъпки засричал на български „Дневникът на един дърндьо“. Но скоро осъзнал колко забавно е да разказваш притчи на български език, и ето че за първи път споделил за големия си брат в „Родрик Командори“. Докато се препирал с Родрик, „Чашата преляла“. Не след дълго станало напечено не за друго, а защото настъпили „Горещници“. А там някъде се спотайвала истината, но не коя да е истина, а „Грозната истина“. За малко дръндьото се озовал „В плен на снега“. Но бързо осъзнал колко трудно понякога е да сте само двама, и затова споделил в „Двама са малко, трима са много“. И си рекъл: може би е само въпрос на „Кофти късмет“? И след толкова много премеждия осъзнал, че фразата „Искам вкъщи“ е най-добра за него в момента. Вкъщи, вкъщи, ама по кое време. Може би в „Доброто старо време“? Да, ама не, не било старото време, а сегашното време и дръндьото бил вече „Под пара“. Затова се замислил за „Семейна идилия“…

Така книжка подир книжка стигнахме и до ШОУТО на един дръндьо, в което самият Джеф Кини ще ни порисува, ще ни заинтригува и ще ни забавлява с новата си история СНЕГОЯД. А в главната роля ще си ти, мили читателю, защото кой не обича да чете забавни истории и да разлиства изумителни картинки.“

Надяваме се, че прочетохте тази интересна история до края? Не сте ли, тогава се върнете, защото точно преди финала има интересна изненада! Да, истина е! На 5 декември в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК ) създателят на поредицата „Дневникът на един дръндьо“ ще се срещне със своите читатели. Кини и героят му ще се включат в „Шоуто на един Дръндьо представя Снегояд“ с главни герои децата на България. След шоуто Джеф Кини ще раздава автографи на българските почитатели на поредицата „Дневникът на един Дръндьо“.

Билетите за шоуто са с цена 12 лева и могат да се купят от Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град